Απάντηση κας Κατερίνας PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Συντάχθηκε απο τον/την Κωνσταντάρας Γιάννης   
Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2017 10:12

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας!

Βρίσκομαι σε νησί όπου δεν υπάρχει δυστυχώς κτηνίατρος . Έχω μια γατούλα 6-7 μηνών και έχουμε κάνει το εμβόλιο RCPCh και το επαναληπτικό του . Προχθές παρατήρησα ότι έβγαζε από το Ποπο της άσπρα σαν σουσαμακια λογικά σκουλήκια ήταν . Αν και δεν είχαν περάσει 3 μήνες από όταν πήραμε το χαπάκι μας αλλά κόντευαν οι μέρες . Της έδωσα λοιπόν το χαπάκι και σταμάτησε . Αλλά ακούω όταν ανασαίνει σαν σφύριγμα από τη μύτη και φταρνίζεται που και που αλλά ειδικά όταν ξυπνάει από τον ύπνο . Κατά τα αλλά και όρεξη για παιχνίδι έχουμε μπόλικη αλλά και για φαγητό και νερό. Το μόνο κακό είναι ότι επειδή έχω κ δυο σκυλάκια δεν είναι όλη μετά μέσα στο σπίτι η μικρή αλλά είναι κ έξω όπου υπάρχουν κι αλλά γατάκια. Μίλησα με μια κτηνιατρείο και μου είπε να της δώσω ronaxan 20mg 1.5 χάπι για 8 μέρες. Τα κιλά της είναι γύρω στα 2 με 2.5 . Τι να κάνω ; Είναι σωστή η δοσολογια; Και κάνει για τη περίσταση αυτή ; Ευχαριστώ για το χρόνο σας !!!


Απάντηση:

Kα Κατερίνα,

Η αποπαρασίτωση ανά τρίμηνο ισχύει για ζώα εσώκλειστα. Για ζώα "ελευθέρας βοσκής" τουλάχιστον κάθε δίμηνο. Δώστε 1 χάπι (20 mgr) Ronaxan την ημέρα επί δυο εβδομάδες. Να εμβολιάζετε κάθε έτος γιατί τα ελεύθερα ζώα κολλάνε εύκολα ρινοτραχειιτιδα. Ελπίζω να πάτε καλά.

Κωνσταντάρας Γιάννης
Κτηνίατρος ΑΠΘ


Ερώτηση:

Καλησπέρα και πάλι από το νησί! Είμαστε στη 5 μέρα αντιβίωσης δε φτερνίζομαστε πια αλλά το σφύριγμα υπάρχει που κ που ! Παρατήρησα όμως κάτω από το πηγουνακι της κάτι μαυρακια σαν βρωμιτσα που όταν τ τραβάω φεύγουν μαζί με τριχες. Διάβασα ότι ίσως είναι ακμή. Κάνω κάτι ; Η αντιβίωση (ronaxan) που παίρνουμε ήδη βοηθάει ; Ευχαριστώ πολύ και πάλι !!!

Απάντηση:

Είναι ακμή. Η λύση είναι να πλένετε το πηγούνι της γάτας με betadine αραιωμένο σε ζεστό νερό τρίβοντας το με μια γάζα. Η ζέστη ανοίγει τους πόρους και το betadine σκοτώνει τα μικρόβια. Μπορείτε να το κάνετε μια φορά την εβδομάδα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 12:47