Απαντήσεις από Εκπαιδευτή Σκύλων
Απάντηση κας Κωνσταντίνας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 08:44

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας, θελω βοήθεια με το εξής θέμα, το σκυλί μου (πιντσερ με τσιουαουα) ειναι 5 μηνών κ πλέον την ανάγκη του την κάνει στην πάνα του, οταν ομως θα παμε σε αλλο σπίτι, δεν αναγνωρίζει την πάνα κ τα κάνει όπου βρει. Πως θα τον μάθω να κρατιέται; ακομα δεν τον βγάζω έξω καθε μετα για να τα κάνει έξω, αλλα που και που σαν βολτα.

Ευχαριστω

 

Απάντηση:

 
Απάντηση κας Βασιλικής PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Τετάρτη, 17 Ιανουάριος 2018 12:54

Ερώτηση:

Καλησπέρα. Έχω ενα Πομεράνιαν Σπιτζ 8 μηνών. Απο 2 μηνών που το πήρα έμαθε εκτός απο τις βόλτες να ουρεί στο μπαλκόνι στην πάνα του. Εχει 2 βδομάδες τωρα όμως που τα κάνει στο σπίτι μέσα στο μπάνιο τον καναπέ κ τα ντουλάπια. Τι μπορεί να φταίει? Τι πρέπει να κάνω??

 

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη,

ο λόγος γι΄αυτή την αλλαγή μπορεί να οφείλεται σε οποιαδήποτε τροποποίηση της ρουτίνας του σκύλου σας χωρίς απαραίτητα να την αντιληφθείτε η ίδια. Σημασία έχει ότι θα πρέπει να βάλετε όρια στο σκύλο σας. Κάθε φορά που θα τον πιάνετε επ΄αυτοφώρω να κάνει την ανάγκη του στα σημεία αυτά θα πρέπει να τον επιπλήττετε λέγοντάς του με έντονη φωνή "ΜΗ" και να τον κατευθύνετε κατευθείαν στην πάνα του. Επιπλεόν, μπορείτε να ψεκάσετε τα μέρη αυτά με διάφορα σπρέϋ του εμπορίου τα οποία με τη μυρωδιά τους αποτρέπουν το σκύλο να κάνουν την ανάγκη τους εκεί. Φυσικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι βόλτες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εκτόνωση του σκύλου μας γι΄αυτό ενδεικτικά θα πρέπει να βγάζουμε το σκύλο 2-3 φορές την ημέρα για τουλάχιστον 20 λεπτά βόλτα ώστε να εκτονώνεται εκεί και να κάνει την ανάγκη του έξω. Επίσης, η τήρηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος στη διατροφή του σκύλου μας βοηθάει και αυτή στο να δημιουργήσουμε έναν κύκλο αλληλουχίας στο πότε θα ταΐζουμε το σκύλο μας και πότε να αναμένουμε ότι θα χρειάζεται να βγει για να κάνει την ανάγκη του. Φυσικά η πάνα είναι μια δικλείδα ασφαλείας για τις ώρες που τυχόν τύχει και χρειαστεί να κάνει ο σκύλος μας κάπου την ανάγκη του γι΄αυτό επιμείνετε στο να τον κατευθύνετε εκεί όποτε καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται τουαλέτας είτε μετά την επίπληξη αφού τον δείτε να τα κάνει σε ανεπιθύμητο μέρος

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 09:44
 
Απάντηση κας Γεωργίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Πέμπτη, 04 Ιανουάριος 2018 14:08

Ερώτηση:

Καλημέρα σας και Καλή Χρονιά. Έχουμε υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι. Το πήραμε όταν ήταν 2 μηνών και σήμερα είναι 10 μηνών. Από την αρχή του πήραμε δική του τουαλέτα (ενας δίσκος με γρασίδι πλαστικό) και εκεί κάνει την ανάγκη του. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες όμως βρίσκω κόπρανα εκτός από την τουαλέτα και σε ένα συγκεκριμένο μέρος της αυλής. Που μπορεί να οφείλετε αυτό? Τι μπορώ να κάνω για να το αποφύγω? Ρίχνω ξύδι στο μέρος αυτό αλλά επειδή του πλένω κάθε 2 μέρες την αυλή του μάλλον η μυρωδιά του ξυδιού φεύγει. Τί προτείνετε εσείς? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

 

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, όπως καταλαβαίνετε το χώμα είναι ένα πιο οικείο περιβάλλον για ένα σκύλο για να κάνει την ανάγκη του από ένα τεχνητό γρασίδι, γι΄αυτό ακριβώς πηγαίνει εκεί για να κάνει την ανάγκη του. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι όταν τον πιάνετε επ΄αυτοφώρω -και μόνο τότε- να του λέτε με έντονη φωνή "ΜΗ" και να τον απομακρύνετε από το σημείο. Η τακτική του ξυδιού είναι σωστή και μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο διάφορα σπρέϋ για να αποτρέπουν με τη μυρωδιά τους το σκύλο από το συγκεκριμένο σημείο. Ακόμη, μην ξεχνάτε να βγάζετε το σκύλο σας 2-3 φορές για βόλτα από τουλάχιστον 20 λεπτά ώστε να εκτονώνεται και να κάνει την ανάγκη του έξω. Τηρήστε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στο φαγητό του σκύλου ώστε αν για παράδειγμα του δίνετε το τελευταίο γεύμα στις 8 και βγαίνει την τελευταία του βόλτα για τη ημέρα στις 9 τότε δε θα αντιμετωπίζετε πρόβλημα κένωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας εφόσον κιόλας το πρωί θα τον βγάλετε πάλι έξω για βόλτα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 11:02
 
Απάντηση κας Κατερίνας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Τετάρτη, 03 Ιανουάριος 2018 11:45

Ερώτηση:

Καλησπέρα πριν 4 μέρες υιοθέτησα μια σκυλίτσα 2 μηνών η οποία αναμεσα απ τα άλλα αδέρφια της ηταν αυτη που απογαλακτιστηκε τελευταια και την έζησε και περισσότερο..γενικα κλαιει βεβαια αρχιζει και το περιορίζει επειδη την παιρνω αγκαλια καταλαβαινω οτι θελει να συνηθίσει και τον χώρο της..το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οταν τρωμε γκρινιάζει αρκετά..δεν θελω βεβαια να της δώσω φαγητο για να μην καταλάβει ότι παντα οταν κλαιει θα γίνει το δικό της και οταν το κανω αυτο αρχιζει και κλαίει χειρότερα και σκαρφαλώνει και πηδαει πανω μας με αποτέλεσμα να πέφτει..τι να κάνω ώστε να σταματήσει να κλαίει.

Εχω 4 μέρες ενα σκυλακι σχεδον 2 μηνών και οταν παιζει αρχιζει και δαγκώνει επιθετικά τι να κανω για να της το περιορίσω με εχει δάγκωσει αρκετά βαθιά για την ηλικία της


Απάντηση από τον Εκπαιδευτή σκύλων:

Αγαπητή φίλη, έχετε να κάνετε με ένα κουτάβο, πράγμα που σημαίνει πως όπως ένα μωρό έτσι και αυτό μόλις τώρα ανακαλύπτει τον κόσμο. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι είναι φρόνιμο από νεαρή ηλικία να της βάλετε όρια, ώστε να μην αντιμετωπίσετε ανεπιθύμητες συμπεριφορές στο μέλλον. Ενδεικτικά όσον αφορά τα όσα μου αναφέρετε θα πρέπει πρώτα να τρώτε εσείς και έπειτα να βάζετε στο σκυλάκι σας την τροφή του ως αποτέλεσμα της ιεραρχίες που θα πρέπει να καθιερωθεί. Οι σκύλοι έχουν στο σύστημά τους την έννοια της αγέλης γι΄αυτό χρειάζεται να της εντυπωθεί ότι εσείς είστε η ανώτερη στην ιεραρχία της αγέλης-οικογένειάς σας. Ιδανικά για την ηλικία της θα πρέπει να της διαχωρίζετε την τροφή σε 3-4 γεύματα την ημέρα έως ότου γίνει ενήλικος σκύλος όπου θα μειωθούν στα δύο γεύματα την ημέρα. Φυσικά η ποσότητα που θα της δίνετε εξαρτάται από τα κιλά της, τον τρόπο ζωής της και γενικότερα της ανάγκες της. Παρ΄όλα αυτά πάντοτε έχετε κατά νου να την ταΐζετε αφότου έχετε τελειώσει με το φαγητό εσείς. Τέλος, όσον αφορά τα δαγκώματα, επουδενί λόγο δε θα πρέπει να αφήνετε το σκύλο σας να σας δαγκώνει διότι μπορεί να εξελιχθεί σε άκρως ανεπιθύμητη συμπεφορά στο μέλλον. Φυσικά το δάγκωμα αυτό καθεαυτό δεν σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε με επιθετικό σκύλο ή οτιδήποτε τέτοιο. Ο σκύλος όπως ένα παιδί εξερευνά δαγκώνοντας τον κόσμο στα πρώτα στάδια της ηλικίας του. Ωστόσο, όποτε πάει να σας δαγκώσει θα πρέπει να του λέτε με έντονη φωνή "ΜΗ" και στη συνέχεια να απομακρύνεστε από το χώρο ώστε να μην του δίνετε καθόλου σημασία. Άλλη μια ήπια εναλλακτική είναι όποτε καταφεύγει στο δάγκωμα, να του δίνετε ένα δικό του παιχνίδι ώστε να ασχοληθεί δαγκώνοντας αυτό. Τέλος, αν επιμείνει μπορείτε να τον περιορίσετε σε άλλο χώρο έως ότου του φύγει η ένταση.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 10:54
 
Απάντηση κας Ελένης PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 28 Δεκέμβριος 2017 11:55

Ερώτηση:

Έχω ένα αρσενικό basset hound 6 χρονών. Ο Ηeart κάθε βράδυ κοιμάται στο κρεβάτι μας, μαζί μας. Τις τελευταίες δύο νύχτες ξυπνάει στις 5 το πρωί, χωρίς εμφανή λόγο, τρομαγμένος και πηγαίνει στον καναπέ σαν να θέλει να κρυφτεί. Στην αρχή σκέφτηκα ότι το κάνει επίτηδες, γιατί δεν τον αφήνουμε να ανεβαίνει στον καινούριο καναπέ, αλλά αυτό δεν έχει λογική, γιατί το πρωί η συμπεριφορά του είναι φυσιολογική.Εξάλλου χτες το βράδυ έφυγε από το κρεβάτι και πήγε και κρύφτηκε μέσα στην ντουλάπα για μισή ώρα περίπου. Μετά του περνάει και ανεβαίνει στο κρεβάτι για να συνεχίσει τον ύπνο του. Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι αυτή η συμπεριφορά παρατηρήθηκε την ίδια ακριβώς ώρα και τις δύο μέρες. Από την άλλη ο Ηeart όταν ακούει κίνηση στην πολυκατοικία, γαβγίζει πάντα. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω αυτή τη συμπεριφορά!! Μήπως μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες;

Απάντηση από τον Εκπαιδευτή σκύλων:

Αγαπητή κυρία, είναι λίγο ασαφή τα πλαίσια κάτω από τα οποία εμφανίζει ο σκύλος σας αυτή τη συμπεριφορά. Είστε σίγουρη πως δεν ακούει κάποιο θόρυβο από την πολυκατοικία ή γενικότερα και γι΄αυτό το λόγο συμπεριφέρεται έτσι; Μήπως υπήρξε κάποια αλλαγή στη ρούτινα του που ενδεχομένως να οφείλεται εκεί αυτή η συμπεριφορά; Επίσης έχετε κατά νου ότι αυτό που τον τάραξε την πρώτη φορά ίσως να μην επαναλήφθηκε, απλώς να εντυπώθηκε ως φοβία στο σκύλο σας το δυσάρεστο συναίσθημα που ένιωσε και γι΄αυτό ταράχτηκε και το επόμενο βράδυ. Αν συνεχιστεί το πρόβλημα προσπαθήστε να τον παρακολουθήσετε εκείνη την ώρα, ώστε να δείτε τι του προκαλεί τη σύγχυση αυτή ώστε να τον βοηθήσετε.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 11 Ιανουάριος 2018 08:39
 
Απάντηση κας Δήμητρας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 28 Δεκέμβριος 2017 11:11

Ερώτηση:

Καλησπέρα,

ονομάζομαι Δήμητρα και έχω ένα θηλυκό λαμπραντόρ περίπου 4μιση ετών. Τον τελευταίο καιρό παρ' όλο που πάει βόλτες και κάνει ό, τι κάνει ένα συνηθισμένο σκυλάκι στην βόλτα του, η Λούνα κάνει τα ίδια στο σπίτι.Επίσης εδώ και μία εβδομάδα έχει περίοδο. Μήπως θα μπορούσατε να μας συμβουλέψετε κάπως; (δεν έχει ξαναεμφανίσει καμία παρόμοια συμπεριφορά στο παρελθόν)

 

Απάντηση από τον Εκπαιδευτή σκύλων:

 
Απάντηση κας Γεωργίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017 14:53

Ερώτηση:

Έχω ένα ημίαιμο θυλικό λαμπραντορ δύο χρονών. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω μαζί του είναι ότι δεν μπορεί να μείνει μόνη της. Μόλις φεύγουμε αρχίζει να κλαίει σπαραχτικά χωρίς σταματιμό. Την έχουμε σε αυλή όμως συχνά μας κάνει παρέα μέσα στο σπίτι. Η συμπεριφορά της μέσα είναι πολύ καλή. Ποτέ δεν κάνει κάποια ζημιά. Σκέφτηκα να την αφήνουμε μέσα όταν θέλουμε να φύγουμε μήπως νιώθει περισσότερη ασφάλεια. Η αλήθεια είναι ότι το κλάμα μειώθηκε αρκετα χωρίς όμως να έχει σταματήσει. Το κακό με εμένα είναι ότι δεν έχω συγκεκριμένη ρουτίνα έτσι οι ώρες που μένει μόνη της δεν είναι πάντα οι ίδιες. Ο φίλος μου απο την άλλη έχει ένα σταθερό ωράριο πρωινής εργασίας. Όταν φεύεγει εκείνος απο το σπίτι το πρωί φαίνεται να το δέχεται καλύτερα από όταν βλέπει εμένα να φεύγω. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι το πρωί κλαίει αρχικα όμως θα είναι για λίγο και μετά απο λίγο ηρεμεί και πέφτει για ύπνο. Το βράδυ όμως αυτό δεν συμβαίνει. Κλαίει σπαραχτικά και δυνατά για όση ώρα λύπουμε. Το αποτέλεσμα είναι να μην την αφήνω ποτέ μόνη της τα βράδυα μιας και δεν μπορώ να την αφήσω να δημιουργεί τόση φασαρία. Δεν θέλω να δημιουργώ προβλήματα στους γείτονες και φυσικά δεν μπορώ να σκέφτομαι το σκυλί μου να σπαράζει! Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν γίνεται να μην μπορώ να φύγω απο το σπίτι. Τι μπορώ να κάνω για να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά; Ευχαριστώ πολύ.


Απάντηση από τον Εκπαιδευτή σκύλων:

Αγαπητή κυρία Γεωργία, η κατάσταση που αντιμετωπίζετε είναι πολύ γνωστή και αναφέρεται στο λεγόμενο "άγχος αποχωρισμού".  Το άγχος αποχωρισμού είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τους σκύλους μας. Ο λόγος που εμφανίζεται είναι ότι τα σκυλιά είναι κοινωνικά από τη φύση τους κι όταν ζουν με ανθρώπους αυτό σημαίνει πως στο μυαλό τους αυτό συνεπάγεται ως μια αγέλη. Οπότε όπως καταλαβαίνετε η απουσία μας δημιουργεί μεγάλο στρες στο σκύλο διότι ταράζεται επειδή δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί φεύγουμε ή αν θα επιστρέψουμε ή οχι. Δυστυχώς, το άγχος αποχωρισμού πηγάζει από λάθος χειρισμούς που κάνουν οι ιδιοκτήτες. Για παράδειγμα, όταν υιοθετούμε ένα κουταβάκι συνηθίζουμε να περνάμε όλη την ώρα μαζί του, να μην το αποχωριζόμαστε κι όταν εκείνο κάποια μέρα καταλήγει να μείνει για κάποια ώρα μόνο του, πανικοβάλλεται και δεν ξέρει τι συμβαίνει. Φυσικά η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη λύση, αλλά σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν κάποιες κινήσεις που θα μπορούσατε να κάνετε για τη βελτίωση της κατάστασης. Αρχικά, δώστε προσοχή στις ενέργειές σας που στρεσάρουν το σκύλο σας. Πιο συγκεκριμένα, αν ταράζεται μόλις σας βλέπει να βάζετε το μπουφάν σας αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βάζετε το μπουφάν σας και να παραμένετε στο σπίτι έτσι ώστε να εξοικειωθεί με την κατάσταση αυτή.  Επίσης, είναι σημαντικό αν δεν έχουμε εκπαιδεύσει έστω με τις βασικές εντολές το σκύλο μας, να το κάνουμε γιατί αυτό θα βοηθήσει το σκύλο σε σημαντικό βαθμό στο πως ανταποκρίνεται σε εμάς και τις εντολές μας.  Για παράδειγμα η εντολή μείνε μπορεί να χρησιμοποιηθεί λέγοντας "μείνε" στο σκύλο μας σε διαφορετικό δωμάτιο απο εμάς (πχ ως και μισή ώρα) σταδιακά να τον συνηθίζουμε στην ιδέα πως δε χρειάζεται να είναι συνέχεια μαζί μας. Φυσικά δεν εννοούμε επουδενί να μην περνάτε χρόνο με το σκύλο σας απλά ακολουθείτε κάποια βήματα για να τον μάθετε να μην κλαίει όταν λείπετε.  Όταν θα λείπετε καλό είναι να του δίνετε να ασχοληθεί με κάτι που αγαπάει ώστε να μην "στενοχωριέται" στο μεταξύ. Τις πρώτες φορές δεν θα φεύγετε από το σπίτι, απλώς θα αλλάζετε δωμάτιο, κλείνοντας την πόρτα για 2-3 λεπτά. Όπως καταλαβαίνετε όσο και να γαυγίζει ή να κλαίει δε θα πρέπει να ενδίδετε σε αυτές τις συμπεριφορές και να ανοίξετε την πόρτα.  , επιστρέφοντας, δεν θα ανοίγετε την πόρτα όσο γρυλίζει ή γαβγίζει.  Σταδιακά θα αυξάνετε την ώρα που μένει μόνος. Θα χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα επαναλήψεων, μέχρι να καταφέρετε να τον αποχωριστείτε για 10 λεπτά. Είναι σημαντικό να μη βιάζεστε να αυξήσετε το χρόνο. Μόνο όταν θα καταφέρει να δεχτεί την ολιγόλεπτη απουσία θα είναι έτοιμος για την πολύωρη. Ένα επιπλέον βήμα είναι πριν φύγετε να τον βγάζετε μια σύντομη βόλτα ώστε και να πηγαίνει τουαλέτα και να εκτονώνεται κι όταν γυρνάτε να παίζετε λίγο μαζί του, ώστε μετά όταν θα μένει μόνος να ηρεμήσει πιο εύκολα. Στη συνέχεια καλό είναι 15 με 20 λεπτά πριν φύγετε να παύετε σταδιακά να ασχολείστε μαζί του. Όταν θα φεύγετε, λοιπόν, έχετε στο μυαλό σας ότι θα πρέπει απλώς να φύγετε. Ούτε ματιές ούτε χάδια. Καλό είναι να βρείτε μια φράση να λέτε είτε φεύγετε για 5 λεπτά είτε για μια μέρα όπως για παράδειγμα "Θα ξανάρθω/ θα τα πούμε σύντομα" ώστε να καταλάβει ότι ενώ μπορεί να φεύγετε θα ξανάρθετε διότι θα το συνδέσει με την επόμενη φορά που θα γυρίσετε και θα έχει στο μυαλό του ότι ναι μεν φεύγει αλλά θα ξανάρθει. Τέλος, όταν θα επιστρέφετε στο σπίτι, μην εκδηλώνεται υπέρμετρο ενθουσιασμό όσο και να έχει χαρεί ο σκύλος. Μόνο όταν ηρεμήσει δώστε του ένα χάδι ή προσοχή. Όταν θα είναι ήρεμος δώστε του όσα χάδια θέλετε. Σκοπός αυτής της στάσης µας είναι να του δείξουμε ότι δεν συµβαίνει και τίποτα συνταρακτικό όταν φεύγουμε ούτε όταν επιστρέφουμε. Να έχετε στο μυαλό ότι ο σκοπός σας δεν είναι να εξαφανίσετε το σύμπτωμα δηλαδή το να κλαίει, αλλά να εξαφανίσετε το αίτιο δηλαδή το άγχος αυτό καθεαυτό.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 13:55
 
Απάντηση κας Αγγελικής PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017 14:51

Ερώτηση:

Εχω ενα τριχρονο αρσενικο στειρωμενο westie terrier καποια βραδυα κανει τσισα στο σπιτι ενω εχει βγει για βολτα. Τι μπορω να κανω ? Τρεις φορες ημερησιως παει βολτα επισης τι ωρα να τρωει το τελευταιο φαγητο? Επειδη ειναι λαιμαργος τρωει 2 φορες την ημερα


Απάντηση από τον Εκπαιδευτή σκύλων:

Αγαπητή κυρία, οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν να ταΐζουμε τους ενήλικους σκύλους 2 φορές την ημέρα, ενώ αν μιλάμε για κουτάβια οι φορές αυξάνονται στις 3-4 μάξιμουμ. Έχετε κατά νου ότι οι καλύτερες ώρες για να βγαζετε ένα σκύλο έξω για να κάνει την ανάγκη του είναι αμέσως μετά το φαγητό, μετά από παιχνίδι, μετά από νερό που πίνει, ή όταν ξυπνήσει από τον ύπνο του. Δεύτερον, πρέπει να τηρήσετε ένα συγκεκριμένο ωράριο στα γεύματά του και στην ποσότητα που του δίνετε για να μπορείτε να γνωρίζετε στη συνέχεια το πρόγραμμα της ανάγκης του πάνω κάτω. Αν το σκυλί σας σηκώνεται κατά την διάρκεια της νύχτας και λερώνει σταματήστε το τροφοδοσία περίπου στις 7-8 μ.μ Έπειτα βγάλετέ τον και την τελευταία βόλτα της ημέρας ώστε να εκτονωθεί εκεί και να μην λερώσει το βράδυ σπίτι. Όσον αφορά τα τσίσα επιπλήξτε τον μόνο όταν τον πιάσετε επ΄αυτοφώρω λέγοντας με έντονη φωνή "ΜΗ". Σε περίπτωση που βρείτε ούρα/κόπρανα στο σπίτι αυτό είναι ένα extra βήμα. Νοτίστε ένα χαρτί με τα ούρα που θα βρείτε και κρατήστε το όταν θα τον βγάλετε βόλτα την επόμενη φορά. Καθορίστε ένα σημείο όχι πολύ μακρυά από την εξώπορτά σας, για παράδειγμα λίγο πιο πέρα στο πεζοδρόμιό σας όπου θα είναι η "προσωπική τουαλέτα" του σκύλου σας και καθοδηγήστε τον εκεί κάθε φορά που θα τον βγάζετε για να κάνει την ανάγκη του πριν τον πάτε και την υπόλοιπη βόλτα. Άν έχετε και το χαρτί που προαναφέραμε πριν αφήστε το στο σημείο αυτό για να αναγνωρίσει τη μυρωδιά του ο σκύλος. Όταν, λοιπόν θα κενώνει ή θα ουρεί στη βόλτα επιβραβεύστε τον με μια λιχουδιά ΑΜΕΣΩΣ μόλις τελειώσει την ανάγκη του (εντός 1-2 δευτερολέπτου) χωρίς να περιμένετε να επιστρέψει στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο ο σκύλος θα καταλάβει ότι αυτό είναι που θέλετε από αυτόν. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να το καταφέρετε γι΄αυτό μην απογοητευθείτε αν τις πρώτες φορές δεν το καταφέρετε. Καλη επιτυχία!

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017 10:51
 
Απάντηση κας Μαρίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Σάββατο, 11 Νοέμβριος 2017 09:04

Ερώτηση:

Καλησπερα.Εχω ενα αρσενικο σκυλακι ημιαιμο πεκινουα 1 ετους.Παρ ολο που το βγαζουμε βολτες εξω,αυτο συνεχιζει και ουρει και μεσα στο σπιτι.Μου εχουν πει οτι με τη στειρωση ισως αυτη η συνηθεια περιοριστει αλλα δε θα κοπει εντελως.Εν τω μεταξυ μενω και στον 2ο οροφο και τωρα τελευταια αρχισε να ουρει και στα καγκελα με αποτελεσμα τα ουρα του να πεφτουν στη τεντα του γειτονα στον 1ο.Εχω ερθει σε τρομερα δυσκολη θεση.Τι να κανω;


Απάντηση από τον Εκπαιδευτή σκύλων:

Αγαπητή κυρία, η ούρηση μέσα στο σπίτι είναι ένα συχνότατο φαινόμενο στα σκυλιά, γι΄αυτό θα πρέπει να μην πανικοβάλλεστε, αλλά να ακολουθήσετε πιστά ορισμένα βήματα έτσι ώστε να καταφέρετε να μάθετε στο σκύλο σας ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ανεπιθύμητη από εσάς. Αρχικά, όσον αφορά τις βόλτες έχετε κατά νου ότι δεν αρκεί να βγάζουμε το σκύλο πολλές βόλτες. Θα πρέπει οι βόλτες αυτές να γίνονται συγκεκριμένες ώρες, έτσι ώστε να μάθει ο σκύλος να συγκρατείται μέχρι να έρθει η ώρα για να βγει. Δεύτερον οι ποσότητες νερού και φαγητού θα πρέπει να είναι επίσης συγκεκριμένες κάθε ημέρα έτσι ώστε να μην αποκκλίνει και λόγω περισσότερης τροφής να χρειαστεί νωρίτερα τουαλέτα κτλ. Τέλος, όποτε τον βγάζετε για βόλτα χρησιμοποιήστε μια φράση που θα τη λέτε κάθε φορά όταν θα τον βγάζετε για να κάνει την ανάγκη του, για παράδειγμα "Κάνε τσίσα" κτλ ώστε να συνδέσει τη φράση με τη στιγμή εκείνη. Μόλις ουρήσει δώστε του μια λιχουδιά εκείνη την ώρα χωρίς να περιμένετε να πάτε σπίτι, διότι έτσι θα καταλάβει ότι αυτό είναι που θέλετε από αυτόν. Επιπλέον, όποτε ουρεί μέσα στο σπίτι και τον πιάνετε επ΄αυτοφώρω -και μόνο τότε- θα πρέπει να τον επιπλήττετε λέγοντάς του με έντονη φωνή "ΜΗ" και να τον απομακρύνεται από το σημείο. Επιπλέον, κυκλοφορούν στην αγορά πολλά σπρέϋ με τα οποία μπορείτε να ψεκάσετε τα κάγκελα και τα σημεία γενικά που ουρεί, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα πλησιάσει εκεί η απωθητική μυρωδιά του σπρέϋ να αποτρέψει το σκύλο από το να ουρήσει εκεί.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 15:32
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL