Απαντήσεις από Εκπαιδευτή Σκύλων
Απάντηση κας Ρόντα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2019 09:16

Ερώτηση:

Καλησπερα σας εχω ένα σκυλο επιθετικό όταν παιζομε. Επιτίθεται με δόντια κάποιες φορές ή γριλιζει. Το μπορώ να κάνω; επιπλέον πάει και ουτε σε όλες τις γωνίες των καναπεδων. Πείτε μου μιαν λυση. Ρόντα

Απάντηση

Αγαπητή φίλη,

η επιθετικότητα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αντιμετωπιστεί. Ξεκινήστε να προσπαθείτε να κάνετε το σκύλο σας να μη στρεσάρεται και να μην τον φέρνετε αντιμέτωπο με καταστάσεις άγχους. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού εάν αγριέψει τότε αποσπάστε του την προσοχή με κάποια λιχουδιά ή παιχνίδι. Αν ο σκύλος σας γίνει επιθετικός τότε στρέφετε την προσοχή του σκύλου σε αυτά που είπαμε παραπάνω αλλιώς αν επιμένει και δεν μπορείτε με τίποτα να του αποσπάσετε την προσοχή, σταματάτε όμτι κάνετε και λέτε με έντονη φωνή "ΜΗ" . Μην κάνετε κινήσεις πουφοβίζουν το σκύλο διότι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να επιδεινωθεί η κατάσταση. Όσον αφορά την ούρηση καλό είναι μόνο όταν τον πιάνετε επ΄αυτοφώρω να τον επιπλήττετε λέγοντας πάλι με έντονη φωνή "ΜΗ" και να τον οδηγείτε σε κάποιο σημείο με πάνα. Να θυμάστε τον βγάζετε 2-3 φορές την ημέρα για τουλάχιστον 20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο και θα κάνει την ανάγκη του και δε θα έχετε προβλήματα στο σπίτι και ενδεχομένως να εκτονώνει έξω την περισσοευούμενη ενέργειά του. Σε κάθε περίπτωση μην τον τρομάζετε και μην δημιουργείτε καταστάσεις άγχους. Στόχος σας είναι να ηρεμήσει και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του.

 
Απάντηση κας Μαρίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2019 13:23

Ερώτηση:

καλησπερα ! εδω και μια εβδομαδα υιοθετησαμε μαζι με μια φιλη μου το δευτερο σκυλακι μας τον Μαιλο ημιαιμο χασκι με ακιτα και ειναι μολις 2 μηνων ηταν σε ενα χωραφι πεταμενο ! τους τελευταιους 3 μηνες εχουμε υιοθετησει και τον γιουπι μας οπου βρεθηκε στα σκουπιδια και ειναι φοβικος ημιαμος και αυτος κοκκονι με τζακ ρασελ βεβαια μερα με την μερα βλεπουμε μεγαλη βελτιωση ! τα δυο τους τα πανε μια χαρα αν και αρσενικα και τα δυο ! ηθελα ομως να ρωτησω κατι ! καθε φορα που θελω να πω ΜΗ η ΟΧΙ στο κουταβι ο αλλος σκυλακος μας φοβαται και κρυβεται γιατι οπως ανεφερα ειναι φοβικος! οποτε θα ηταν σωστο να λεω το ονομα του και μετα το Μη πχ ΜΑιλο μη ? γιατι διαβασα οτι δεν πρεπει να συνδιασουν το ονομα τους με καποια αρνητικη εντολη ! περμενω απαντηση σας ! ευχαριστω !

Απάντηση

Αγαπητή φίλη, είναι σημαντικό να βοηθήσετε όπως άλλωστε ήδη καταλαβαίνω πως πράττετε, να εξοικειωθεί ο φοβικός σας σκυλάκος με το νέο του περιβάλλον και εν συνεχεία να επικεντρωθείτε μεμονωμένα στις φοβικές του εκδηλώσεις. Όσον αφορά το όνομα του σκύλου αυτό το φωνάζετε ώστε να αποσπάσετε την προσοχή του συγκεκριμένου σκύλου και να τον αποτρέψετε από κάποια ανεπιθύμητη συμπεριφορά, δεν σημαίνει πως θα ταυτιστεί το όνομα με την εντολή. Μπορείτε να δοκιμάσετε να συγκεκριμενοποιήσετε την εντολή σας ως προς τον σκύλο που αναφέρεστε, ωστόσο είναι πιθανό σε πρώτο χρόνο να μην αντιληφθεί αμέσως τη διαφορά ο φοβικός σας σκυλάκος και να εκδηλώσει την ίδια συμπεριφορά. Αυτό είναι απόλυτα λογικό. Προσπαθήστε με τη γλώσσα του σώματος να δείξετε στο φοβικό σκύλο σας ότι δεν απευθύνεστε σε αυτόν, αλλά στο Μάιλο. Στραφείτε εξ΄ολοκλήρου προς την πλευρά του Μάιλο, απευθυνθείτε σε αυτόν με το όνομά του και ύστερα με έντονη μεν φωνή, αλλά όχι απαραίτητα φωνάζοντας, πείτε του "ΜΗ", "ΟΧΙ" κτλ. Καθ΄όλη τη διαδικασία μην στραφείτε καθόλου προς το φοβικό σας σκύλο και μην τον κοιτάξετε καν. Εάν το πρόβλημα επιμείνει θα σας συμβούλευα να επικοινωνήσετε με κάποιο συνάδελφο εκπαιδευτή, ώστε βλέποντας το σκύλο σας και το χαρακτήρα του να σας υποδείξει τον τρόπο χειρισμού εκείνο που θα είναι ο αποτελεσματικότερος για το συγκεκριμένο σκύλο. Εάν

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος 2019 11:38
 
Απάντηση κας Ντάριας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   

Ερώτηση:

Η σκύλα μου τραβάει στην βόλτα τι να κάνω;

Απάντηση

Αγαπητή φίλη, ένας σκύλος που τραβάει στη βόλτα του είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα. Οι λόγοι που τραβούν οι σκύλοι ποικίλλουν. Αρχικά, και μόνο από άποψη φυσιολογίας οι σκύλοι έχουν πιο γρήγορο ρυθμό βαδίσματος από των ανθρώπων. Επίσης, οι σκύλοι ενθουσιάζονται πάρα πολύ κατά τη βόλτα τους και θέλουν να εξερευνήσουν πολλά μέρη σε όσο πιο σύντομα γίνεται. Ακόμη, όταν έρχονται σε επαφή με άλλα άτομαή σκύλους τραβάνε επίσης για να τους γνωρίσουν και να τους μυρίσουν. Όσον αφορά το πώς μπορούμε να αποτρέπουμε τους σκύλους μας από το να τραβάει, μπορείτε να ξεκινήσετε εκπαιδεύοντάς την με την εντολή "κοντά/δίπλα". Για να του μάθετε την εντολή θα πρέπει να ξεκινήσετε σε ήρεμο χώρο όπως τι σπίτι σας. Ξεκινάτε λέγοντας πάμε και στη συνέχεια δίπλα. Αν ο σκύλος σας περπατήσει σωστά δίπλα τας επιβραβεύστε τον, αλλιώς ξεκινήστε από την αρχή. Επαναλάβετε πολλές φορε΄ς και κάθε φορά που θα περπατά μαζί σας επιβραβεύετέ τον με λιχουδιές.  Είναι καλό γενικότερα να εκπαιδεύουμε από νωρίς τα κουτάβια με τις βασικές εντολές ώστε να κάνουμε πιο εύκολη τη ζώη και τη δική μας και του τετράποδου φίλου μας. Δεύτερον, ποτέ μα ποτέ μην ακολουθείτε έναν σκύλο που τραβάει, διότι έτσι ο σκύλος παίρνει ως δεδομένο ότι όποτε τραβάει θα τον ακολουθείτε. Όταν λοιπόν, θα βγείτε βόλτα και αρχίσει ο σκύλος σας να τραβάει αμέσως σταματήστε και περιμένετε να γυρίσει προς το μέρος σας. Μόλις σας κοιτάξει πείτε του "δίπλα" ώστε να έρθει να σταθεί στο πλάι σας. Σε αυτό το σημείο επιβραβεύστε τον.  Στη συνέχεια,  Ο σκύλος θα ξανααρχίσει πάλι να προχωράει μπροστά και να τραβάει. Ξανα-σταματήστε και περιμένετε πάλι να έρθει κοντά σας,λέγοντάς του "κοντά". Μόλις επιστρέψει, επιβραβεύστε τον. Συνεχίστε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Εάν δεν δείτε αλλαγή με τον παραπάνω τρόπο, κάθε φορά που θα τραβάει ο σκύλος σας στη βόλτα προς μια κατεύθυνση, εσείς θα κατευθύνεστε προς την αντίθετη. Μόλις σας ακολουθήσει επαινέστε τον.

 
Απάντηση κου Αθανάσιου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ddog Trainer - Specialist   
Πέμπτη, 27 Δεκέμβριος 2018 15:32

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας , έχω ένα Μπιγκλ τριών μηνών ακριβώς κ ακόμα δε βγαίνει λόγο εμβολίων !τα πάει καλά γενικά με την τουαλέτα στην πάνα απλά όταν τον αφήνω μόνο ουρει στην είσοδο του οριοθετημένου χώρου ενώ όταν είμαι μπροστά πάει πάντα σχεδόν στην πάνα !!!ευχαριστω για το χρόνο σας αναμένω τη συμβουλή σας !!!

 

Απάντηση

Αγαπητέ φίλε, χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να εντυπωθούν στη μνήμη και τη ρουτίνα του κουταβιού μας οι εντολές και οι συνήθειες που θέλουμε να μάθει. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να το παρακολουθήσετε και μόλις τον δείτε να κάνει την ανάγκη του εκτός πάνας να το επιπλήξετε, λέγοντάς του με έντονη φωνή "ΜΗ" και να τον οδηγήσετε στην πάνα του. -πάντα η επίπληξη μόνο όταν θα τον πιάνετε επ΄αυτοφώρω - . Από εκεί και πέρα, μπορείτε να ψεκάσετε την είσοδο με ειδικά σπρέϋ που κυκλοφορούν στην αγορά ώστε λόγω της απωθητικής τους οσμής να αποτρέπεται το σκυλάκι σας από το να ουρεί εκεί. Σιγά σιγά θα συνηθίσει και δε θα είναι πια πρόβλημα για εσάς. Φυσικά βέβαια όταν θα μπορέι να βγαίνει έξω , θα πρέπει να ορίσετε συγκεκριμένο πρόγραμμα στις εξόδους του ώστε να μάθει να αναμένει τις ώρες που θα βγαίνει. Καλό είναι να το βγάζετε 2-3 φορές από 20 λεπτά η καθεμία. Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 Ιανουάριος 2019 00:54
 
Απάντηση κου Αθανάσιου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2018 11:58

Ερώτηση:

Καλημέρα σας,Έχω ένα κουτάβι μπιγκλ σχεδόν τριών μηνών. Γενικά τα πάμε αρκετά καλά στο θέμα της τουαλέτας ωστόσο όταν φεύγω κάνει την ανάγκη του στην είσοδο οποιουδήποτε οριοθετημένου μέρους ( είσοδος σπιτιού, πάρκου, κάτω από το πορτάκι περιορισμού). Υπάρχει κάποια συμβουλή για να εκπαιδευτεί πάνω σε αυτό?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Απάντηση

Αγαπητέ φίλε, το πρόβλημα που αναφέρετε είναι από τα πιο συνηθισμένα σε ένα σπίτι κατοικίδια. Αρχικά, όσον αφορά τις βόλτες έχετε κατά νου ότι δεν αρκεί να βγάζουμε το σκύλο πολλές βόλτες. Θα πρέπει οι βόλτες αυτές να γίνονται συγκεκριμένες ώρες, έτσι ώστε να μάθει ο σκύλος να συγκρατείται μέχρι να έρθει η ώρα για να βγει. Δεύτερον οι ποσότητες νερού και φαγητού θα πρέπει να είναι επίσης συγκεκριμένες κάθε ημέρα έτσι ώστε να μην αποκκλίνει και λόγω περισσότερης τροφής να χρειαστεί νωρίτερα τουαλέτα κτλ. Τέλος, όποτε τον βγάζετε για βόλτα χρησιμοποιήστε μια φράση που θα τη λέτε κάθε φορά όταν θα τον βγάζετε για να κάνει την ανάγκη του, για παράδειγμα "Κάνε τσίσα" κτλ ώστε να συνδέσει τη φράση με τη στιγμή εκείνη. Μόλις ουρήσει δώστε του μια λιχουδιά εκείνη την ώρα χωρίς να περιμένετε να πάτε σπίτι, διότι έτσι θα καταλάβει ότι αυτό είναι που θέλετε από αυτόν. Επιπλέον, όποτε ουρεί μέσα στο σπίτι και τον πιάνετε επ΄αυτοφώρω -και μόνο τότε- θα πρέπει να τον επιπλήττετε λέγοντάς του με έντονη φωνή "ΜΗ" και να τον απομακρύνεται από το σημείο. Επιπλέον, κυκλοφορούν στην αγορά πολλά σπρέϋ με τα οποία μπορείτε να ψεκάσετε τα κάγκελα και τα σημεία γενικά που ουρεί, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα πλησιάσει εκεί η απωθητική μυρωδιά του σπρέϋ να αποτρέψει το σκύλο από το να ουρήσει εκεί.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2018 12:15
 
Απάντηση κας Χαρούλας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2018 11:35

Ερώτηση:

Καλησπέρα,

Έχουμε ένα γιορκσάιρ τεριέ 9 μηνών κι αντιμετωπίζουμε προβλήματα σχετικά το γεγονός ότι λερώνει εκτός πάνας που του έχουμε αφήσει σε ένα σημείο και πηγαίνει ορισμένες φορές. Ωστόσο, πάει και κατουράει και σε άλλες γωνίες ή χαλιά ή παντόφλες. Όταν τον βλέπουμε να κατουράει στην πάνα τον επιβραβεύουμε όμως δε γίνεται να τον παρακολουθούμε όλη την ώρα προκειμένου να επιβραβεύουμε ή να αποφεύγουμε συμπεριφορές. Θα θέλαμε να μας βοηθήσετε σχετικά με το πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και να διευκρινίσετε αν μια ξυλιά στο πίσω μέρος του ή όταν βάζουν την μούρη του εκεί όπου κατούρησε κερδίζουν κάτι διότι υπάρχουν δυστυχώς κι αυτές οι απόψεις και μόνο από έναν επαγγελματία γίνεται να τις καταρρίψουν.


Απάντηση

Αγαπητή φίλη,

η τιμωρία όπως μια ξυλιά ή το να τρίβουμε τη μουρίτσα του σκύλου στις ακαθαρσίες είναι αναχρονιστικές τακτικές, οι οποίες όπως έχει αποδείξει το πέρασμα του χρόνου δεν αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα παρά μόνο προβλήματα δημιουργούν. Η μόνη περίπτωση που επιπλήττουμε το σκύλο (και φυσικά χωρίς κανενός είδους ξυλιά) είναι ΜΟΝΟ όταν τον πιάσουμε επ΄αυτοφώρω να κάνει την ανάγκη του, όπου του λέμε με έντονη φωνή "ΜΗ" και στη συνέχεια τον απομακρύνουμε από το σημείο που τα έκανε, οδηγώντας τον στην πάνα του. Μπορούμε να έχουμε νοτίσει την πάνα με τη μυρωδιά από τα ούρα που μόλις καθαρίσαμε ώστε ο σκύλος να συνδέσει τη μυρωδιά με το σημείο της πάνας. Φυσικά πρέπει να καθαρίζουμε πάρα μα πάρα πολύ καλά τα ανεπιθύμητα σημεία που έτυχε ο σκύλος να κάνει την ανάγκη του με καθαριστικά αλλά και με ξύδι έπειτα ώστε να φύγει εντελώς η οσμή για να μην επανέλθει ο σκύλος εκεί. Από εκεί και πέρα για να ρυθμιστεί η τουαλέτα του σκύλου φροντίζουμε όπως έχουμε προαναφέρει και σε άλλες απαντήσεις να κρατάμε μια ρουτίνα στις ώρες διατροφής και ποσότητας φαγητού και στις ώρες εξόδου.  Με άλλα λόγια όταν ο σκύλος μας φάει και πιει το νερό του μετά από περίπου μισή ώρα τον βγάζουμε για βόλτα. Ο σκύλος πρέπει να βγαίνει τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα για βόλτα για τουλάχιστον 20 λεπτά για να είναι σε θέση να κάνει την ανάγκη του έξω κι όχι στο σπίτι. Όταν λοιπόν, θα βγαίνετε εισάγετε στη ρουτίνα σας μια φράση κλειδί που σιγά σιγά θα απομνημονευθεί από το σκύλο σας και θα γνωρίζει ότι όταν την ακούει θα πρέπει να ουρεί/ενεργείται, όπως για παράδειγμα "Κάνε τσίσα" κτλ. Μόλις θα ουρεί/κενώνει έξω, καλά κάνετε ήδη και συνεχίστε να τον επιβραβεύετε με μια λιχουδιά ώστε έτσι να του εντυπωθεί ότι αυτό είναι που θέλετε από αυτόν. Αν το πρόβλημα επιμένει τότε η χρήση κάποιου crate για εκπαίδευση είναι πιθανόν να χρειαστεί. Σε αυτή την περίπτωση θα περιορίζετε το σκύλο σας στο crate βάζοντάς του παιχνίδια, άνετο κρεβατάκι και νερό και θα τον βγάζετε ανά 4 ώρες. Ο τρόπος χρήσης ενός crate είναι συγκεκριμένος γι΄αυτό αν χρειαστεί πάρτε τη γνώμη κάποιου ειδικού για το πώς θα το χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα δεν κλειδώνουμε κατευθείαν το σκύλο μέσα. Αρχικά η πόρτα του crate θα είναι πάντα ανοιχτή, θα πετάτε κάποια λιχουδιά μέσα ώστε να μπει ο σκύλος και να έρθει σε επαφή με το χώρο. Μπορείτε να βάλετε το φαγητό του εκεί ώστε να φάει και έπειτα σιγά σιγά να αρχίσετε να κλείνετε την πόρτα. Αφήνουμε το σκύλο στην αρχή για λίγα λεπτά και σιγά σιγά αυξάνουμε το χρόνο. Αν ο σκύλος δυσφορεί περιμένουμε να ηρεμήσει και έπειτα τον αφήνουμε έξω (δεν πρέπει ούτε να υποκύψουμε στη γκρίνια του αμέσως, ούτε να συνδυάσει στο μυαλό του το crate με μια δυσάρεστη ανάμνηση)/ Ακόμη, όταν θα τον βγάζετε αμέσως θα τον οδηγείτε για βόλτα ώστε να κάνει την ανάγκη του ή στην πάνα του. Έπειτα θα τον αφήνετε για λίγο πάλι ελεύθερο στο σπίτι και στη συνέχεια θα τον περιορίζετε πάλι. Αν όλα πάνε καλά και μόλις τον βγάζετε από το κλουβί πηγαίνει και κενώνει είτε στην πάνα είτε έξω τότε θα τον επιβραβεύετε πάντα με λιχουδιά και θα τον αφήνετε όλο και περισσότερη ώρα ελεύθερο στο σπίτι μέχρις ότου να μη χρειάζεται καθόλου το crate. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να τα καταφέρετε αλλά να είστε σίγουρη πως είναι κάτι απόλυτα δυνατό.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2018 12:07
 
Απάντηση κας Μαρίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2018 11:31

Ερώτηση:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΕΔΩ Κ 1,5 ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡΑΚΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΑΝ ΚΟΥΤΑΒΙ ΔΑΓΚΩΝΕ Κ ΚΑΤΟΥΡΟΥΣΕ ΟΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΕ.ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΣΕ ΠΑΝΑ.ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΦΩΝΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΗ Κ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΑΓΚΩΝΕΙ.ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Κ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΚΡΟ Κ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΔΙΑ Κ ΣΩΛΗΝΕΣ Κ ΘΕΩΡΗΣΑ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΚΟΥΒΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΑΙΓΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ.ΑΠΟ ΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ Κ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑ.ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑ ΤΟΝ ΛΕΩ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΛΙΧΟΥΔΙΑ.ΗΔΗ ΕΧΩ ΕΝΑ ΘΗΛΥΚΟ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ 7 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ. ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Κ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ.ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΩ -ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ- ΤΡΕΧΕΙ Κ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΒΑΚΙ ΤΟΥ.ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΗΛΥΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ.ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΟΥΓΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ?ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Απάντηση

Αγαπητή φίλη,
το πρόβλημα της ούρησης είναι σαφώς ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς ιδιοκτήτες κατοικιδίων. Στα νεαρά κουτάβια είναι τρομέρα σύνηθες καθώς ακόμα δεν έχουν απόλυτο έλεγχο των συσφικτικών αδενών του ο σκύλος. Όπως λέω πάντα απαιτείται επιμονή και επιμονή για να λυθεί, οπότε αυτό ακριβώς θα συμβουλεύσω και εσάς. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι μόλις τον πιάνετε -πάντα επ΄αυτοφώρω και ποτέ εκ των υστέρων- είναι να επιπλήττετε το σκυλάκο σας με δυνατή σταθερή φωνή λέγοντας "ΜΗ" και να τον απομακρύνετε από το σημείο. Έπειτα καθαρίζετε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το σημείο με κάποιο καθαριστικό και με ξύδι στη συνέχεια. Επιπλέον, κυκλοφορούν στην αγορά διάφορα σπρέϋ που μπορείτε να ψεκάσετε τα εν λόγω σημεία ώστε η μυρωδιά τους να αποτρέψει το σκυλάκο να κάνει την ανάγκη του εκεί.  Ακόμη μεένα τακτικό πρόγραμμα διατροφής και εξόδων για βόλτα μπορείτε σιγά σιγά να εδραιώσετε τις ώρες που θα βγαίνει και άρα να κάνει τις ανάγκες του έξω. Τουλάχιστον για 20 λεπτά (από 2-3φορές ημερησίως) θα πρέπει να τον βγάζετε βόλτα ώστε να μπορεί να ανακουφίζεται εκτός σπιτιού. Καλό θα ήταν να συνδυάσετε τις εξόδους μετά από το φαγητό και το νερό που θα έχει πιει για να μπορείτε να υπολογίζετε ποιες ώρες θα χρειάζεται τουαλέτα. Το φαγητό του και το νεράκι του αρχικά ως σχέδιο εκπαίδευσης θα το κρατάτε κάπου ψηλά και όταν τον ταΐσετε και δώσετε νεράκι μετά από περίπου 15 λεπτά θα τον βγάζετε έξω για βόλτα.  Όταν δείτε ότι συνηθίζει, τότε το νεράκι μπορείτε να το αφήνετε κάτω μήπως διψάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Ωστόσο, το φαγητό καλό είναι να μη μένει ποτέ κάτω έκθετο παρά μόνο την ώρα του φαγητού. Όταν θα τον βλέπετε να χρησιμοποιεί την πάνα κατά τον επιθυμητό τρόπο, επιβραβεύστε τον όπως ήδη κάνετε. Αν δείτε να επιμένει το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο crate (κλουβί). Αρχικά περιορίζετε το σκύλο σας και τον βγάζετε κάθε 3-4 ώρες. Μόλις τον βγάλετε τον βγάζετε για να κάνει την ανάγκη του οδηγώντας τον ή έξω από το σπίτι ή στην πάνα.  Έπειτα τον αφήνετε 15-30 λεπτά ελεύθερο στο σπίτι και στη συνέχεια τον περιορίζετε στο κλουβί ξανά. Οι σκύλοι είναι καθαρά ζώα οπότε δε θα λερώσουν εκεί που κοιμούνται. Φροντίστε να έχετε φτιάξει το χώρο όσο πιο άνετε μπορείτε με παιχνίδια άνετο κρεβατάκι μέσα στο κλουβί και νεράκι. Αν όλα πάνε καλά και δείτε ότι ο σκύλος ανταποκρίνεται αρχίστε να αυξάνετε το χρόνο που θα τον αφήνετε ελεύθερο μέσα στο σπίτι έως ότουδ ε χρειάζεστε πια καθόλου το crate. Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2018 11:35
 
Απάντηση κας Κωνσταντίνας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2018 14:41

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας, έχω αρσενικό πιντσερ-τσιουαουα 15 μηνών (δεν σκοπεύω να τον στειρωσω).δίπλα σε αρσενικά από ήρεμος που είναι πάντα μεταμορφώνεται σε πολύ άγριο. Το πρόβλημα το μεγάλο το έχω με ένα συγκεκριμένο ήρεμο αρσενικό που δεν τον ανέχεται καθόλου, είναι φίλη η κηδεμόνας κ έτσι τους βλέπουμε συχνά. Δημιουργεί φασαρία χωρίς λόγο κ γίνεται πολύ επιθετικός. Τι μπορώ να κάνω στην περίπτωση αυτή αλλά κ γενικά να συνυπάρχει με αρσενικά.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Απάντηση

Αγαπητοί φίλοι, οι μικρόσωμες ράτσες είναι σύνηθες να είναι πιο νευρικές καθώς νιώθουν λόγω μεγέθους ότι υπολείπονται σε σχέση με τους μεγαλόσωμους σκύλους και γι΄αυτό είναι πιο αγριεμένες ή μπορεί μεμονωμένα ο συγκεκριμένος σκύλος να εκφράζει επιθετικότητα. Σε κάθε περίπτωση αυτό πρέπει να εξαλειφθεί. Ξεκινήστε να προσπαθείτε να κάνετε το σκύλο σας να αγνοεί άλλους σκύλους. Αυτό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της βόλτας ή σε κάποια επίσκεψει, όταν ο σκύλος αρχίσει να αντιδρά με τον άλλο σκύλο, τότε αποσπάστε του την προσοχή με κάποια λιχουδιά ή παιχνίδι. Έτσι ο σκύλος θα αρχίσει σιγά σιγά να αγνοεί ό,τι τον ενοχλεί. όταν φτάσετε σε ένα καλό σημείο φέρτε το σκύλο σας με κάποιο ήρεμο σκύλο σε επαφή.  Μπορείτε να δέσετε με τα λουράκια τους σκύλους σε απόσταση 50εκατοστών - 1 μέτρου και να είστε φιλική και τρυφερή και με τους δυο σκύλους. Αμέσως μετά αφήστε λίγο φαγητό ή νερό στον καθένα ξεχωριστά και μετά αν όλα πάνε καλά ελευθερώστε τους ίδια διαδικασία θα συνεχιστεί για 3-4 ακόμα συνυπάρξεις, όπου αυτή τη φορά θα δέσετε τα λουράκια σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορούν να πλησιάσουν το ένα το άλλο αλλά οριακά.  Αν ο σκύλος σας γίνει επιθετικός τότε στρέφετε την προσοχή του σκύλου σε αυτά που είπαμε παραπάνω αλλιώς αν επιμένει και δεν μπορείτε με τίποτα να του αποσπάσετε την προσοχή, τραντάζετε (όχι με δύναμη) το λουρί και λέτε με έντονη φωνή "ΜΗ" και απομακρύνετε το σκύλο από τον άλλο σε κάποιο άλλο χώρο.  Φροντίστε να φέρνετε το σκύλο σας σε επαφή με καινούριες γνωριμίες σκύλων συχνά είτε στη βόλτα είτε σε επισκέψεις ώστε να μπορέσει να εξοικειωθεί και να συνηθίσει.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2018 12:26
 
Απάντηση κας Φανής PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2018 09:07

Ερώτηση:

Όταν υιοθέτησα την Αντέλ (κοκόνι ημίαιμο) ήταν 9 μηνων και ακρως φοβισμενη. Κοινωνικοποιηση μηδεν. Τωρα ειναι σχεδον τεσσάρων χρονών με σημαντική βελτιωση, σχεδον άλλο σκυλι. Παραμένει λιγο φοβισμένη, αλλα δεν δεχεται σχεδον καθόλου αλλα σκυλια. Υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει αυτο στην ηλικία της?

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, αρχικά μπράβο που μπορέσατε να βοηθήσετε το σκύλο σας με επιμονή ώστε να φτάσει στο επίπεδο που μου αναφέρετε.  Είναι γνωστό ότι είναι πιο εύκολο να εκπαιδεύσουμε τα κουτάβια, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, αλλά πιστέψτε με είναι εξίσου δυνατό να εκπαιδεύσουμε έναν ενήλικο σκύλο, μόνο που θα χρειαστεί μεγαλύτερη επιμονή και αφοσίωση. Αρχικά σκοπός μας είναι να μάθει ο σκύλος να αγνοέι ό,τι τον ενοχλεί, γι΄αυτό έχουμε στη βόλτα πάντα μαζί μας κάποιο παιχνίδι ή λιχουδιά. Αν ο σκύλος έρθει σε επαφή με κάτι που τον ενοχλεί και αντιδράσει τότε κρατάμε κοντά στο σώμα μας τη λιχουδιά ή το παιχνίδι,  λέμε το όνομά του και του ζητάμε να καθίσει μέχρι να περάσει το ερέθισμα που τον ενοχλεί πχ άλλος σκύλος, γάτα κτλ. Αν δούμε ότι ανταποκρίνεται αρχίζουμε να τον φέρνουμε δίπλα από άλλους σκύλους στη βόλτα ή σε επισκέψεις συνεχίζοντας τη μέθοδο της απόσπασης της προσοχής ως εργαλείο.  Αν παρ΄όλα αυτά εξακολουθεί να αντιδρά τότε μπορείτε να τραντάξετε ελαφρά το λουρί της και πείτε "ΜΗ" σε περίπτωση που γαυγίζει κτλ και στη συνέχεια απομακρυνθείτε προς διαφορετική κατεύθυνση. Σκοπός είναι να την εκπαιδεύσετε να αγνοεί ό,τι την ενοχλεί για αυτό το λόγο οποιαδήποτε είδους επίπληξη ή τιμωρία είναι ανεπιθύμητη διότι μόνο προβλήματα θα επιφέρει και κανένα αποτέλεσμα. Αν ο σκύλος σας δείξει θετικά σημάδια με τον τρόπο της απόσπασης της προσοχής τότε συνεχίστε να τη γνωρίζετε και σε άλλους σκύλους. Φυσικά οι σκύλοι που θα τη φέρνετε σε επαφή θα ΠΡΕΠΕΙ να είναι ήρεμοι και διόλου επιθετικοί ή νευρικοί! Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2018 12:40
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL