.

.

.

.

.

.

.

Απάντηση κας Κατερίνας PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Τετάρτη, 03 Ιανουάριος 2018 11:45

Ερώτηση:

Καλησπέρα πριν 4 μέρες υιοθέτησα μια σκυλίτσα 2 μηνών η οποία αναμεσα απ τα άλλα αδέρφια της ηταν αυτη που απογαλακτιστηκε τελευταια και την έζησε και περισσότερο..γενικα κλαιει βεβαια αρχιζει και το περιορίζει επειδη την παιρνω αγκαλια καταλαβαινω οτι θελει να συνηθίσει και τον χώρο της..το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οταν τρωμε γκρινιάζει αρκετά..δεν θελω βεβαια να της δώσω φαγητο για να μην καταλάβει ότι παντα οταν κλαιει θα γίνει το δικό της και οταν το κανω αυτο αρχιζει και κλαίει χειρότερα και σκαρφαλώνει και πηδαει πανω μας με αποτέλεσμα να πέφτει..τι να κάνω ώστε να σταματήσει να κλαίει.

Εχω 4 μέρες ενα σκυλακι σχεδον 2 μηνών και οταν παιζει αρχιζει και δαγκώνει επιθετικά τι να κανω για να της το περιορίσω με εχει δάγκωσει αρκετά βαθιά για την ηλικία της


Απάντηση από τον Εκπαιδευτή σκύλων:

Αγαπητή φίλη, έχετε να κάνετε με ένα κουτάβι, πράγμα που σημαίνει πως όπως ένα μωρό έτσι και αυτό μόλις τώρα ανακαλύπτει τον κόσμο. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι είναι φρόνιμο από νεαρή ηλικία να της βάλετε όρια, ώστε να μην αντιμετωπίσετε ανεπιθύμητες συμπεριφορές στο μέλλον. Ενδεικτικά όσον αφορά τα όσα μου αναφέρετε θα πρέπει πρώτα να τρώτε εσείς και έπειτα να βάζετε στο σκυλάκι σας την τροφή του ως αποτέλεσμα της ιεραρχίες που θα πρέπει να καθιερωθεί. Οι σκύλοι έχουν στο σύστημά τους την έννοια της αγέλης γι΄αυτό χρειάζεται να της εντυπωθεί ότι εσείς είστε η ανώτερη στην ιεραρχία της αγέλης-οικογένειάς σας. Ιδανικά για την ηλικία της θα πρέπει να της διαχωρίζετε την τροφή σε 3-4 γεύματα την ημέρα έως ότου γίνει ενήλικος σκύλος όπου θα μειωθούν στα δύο γεύματα την ημέρα. Φυσικά η ποσότητα που θα της δίνετε εξαρτάται από τα κιλά της, τον τρόπο ζωής της και γενικότερα της ανάγκες της. Παρ΄όλα αυτά πάντοτε έχετε κατά νου να την ταΐζετε αφότου έχετε τελειώσει με το φαγητό εσείς. Τέλος, όσον αφορά τα δαγκώματα, επουδενί λόγο δε θα πρέπει να αφήνετε το σκύλο σας να σας δαγκώνει διότι μπορεί να εξελιχθεί σε άκρως ανεπιθύμητη συμπεφορά στο μέλλον. Φυσικά το δάγκωμα αυτό καθεαυτό δεν σημαίνει πως έχουμε να κάνουμε με επιθετικό σκύλο ή οτιδήποτε τέτοιο. Ο σκύλος όπως ένα παιδί εξερευνά δαγκώνοντας τον κόσμο στα πρώτα στάδια της ηλικίας του. Ωστόσο, όποτε πάει να σας δαγκώσει θα πρέπει να του λέτε με έντονη φωνή "ΜΗ" και στη συνέχεια να απομακρύνεστε από το χώρο ώστε να μην του δίνετε καθόλου σημασία. Άλλη μια ήπια εναλλακτική είναι όποτε καταφεύγει στο δάγκωμα, να του δίνετε ένα δικό του παιχνίδι ώστε να ασχοληθεί δαγκώνοντας αυτό. Τέλος, αν επιμείνει μπορείτε να τον περιορίσετε σε άλλο χώρο έως ότου του φύγει η ένταση.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2019 00:50
 

Pet Awards 2023

Διαφήμιση