.

.

.

.

.

.

.

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2010 16:41

 

Γενική εμφάνιση: Το τρίχωμα τους είναι σχετικά κοντό και γυαλιστερό. Πυκνό, χωρίς κυματισμούς και με υποτρίχωμα ανθεκτικό στην κακοκαιρία. Συνήθως έχουν χρώμα μαύρο, καφέ και κίτρινο. Το βάρος τους κυμαίνεται από 27-36kg και είναι μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους σκυλιά.Κεφάλι: Έχει καθαρή περικοπή και είναι ευρύ με μια έκφραση άγρυπνη και ευφυή.
Μάτια: είναι καστανού ή και φουντουκιού χρώματος συνήθως. Μεσαίου μεγέθους με ζωηράδα στο βλέμμα και εξυπνάδα.Αυτιά: δεν είναι ούτε μεγάλα αλλά ούτε και χοντρά. Πέφτουν κοντά στο κεφάλι και είναι τοποθετημένα προς τα πίσω.
Λαιμός:  δυνατός και εύρωστος με καθαρή περικοπή.Σώμα: η πλάτη είναι οριζόντια και η μέση είναι φαρδιά, κοντή και δυνατή.
Ουρά: μοιάζει με ουρά ενυδρίδων. Είναι παχιά στη βάση και στενεύει ενώ πρέπει να είναι σε ευθεία θέση.Άκρα: καλά κυρτωμένα και μαξιλαράκια πολύ καλά ανεπτυγμένα. Τα πόδια είναι στρογγυλευμένα και συμπαγή με ελεύθερο βάδισμα

 

Ο Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

 

Αυτή η ράτσα σκύλου κατάγεται από τον Καναδά και είναι αρκετά δημοφιλής. Η φυλή έφτασε στην Αγγλία από την Ανατολική ακτή του Καναδά.  Τα χρησιμοποιούσαν σαν βοηθούς για να επαναφέρουν ψάρια που είχαν πέσει από τις βάρκες και για να τραβούν στην ακτή τα δίκτυα των ψαράδων. Λόγω του κοντού και διπλού τριχώματός τους, τα σκυλιά αυτά ήταν ιδανικά για να αναλαμβάνουν τέτοιες εργασίες στην ξηρά αλλά και στο νερό με παγωμένες και χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα συγκεκριμένα σκυλιά δεν λένε ποτέ όχι στο φαγητό ακόμα και αν είναι εντελώς χορτάτα. Μπορούν να φάνε τα πάντα με την ίδια όρεξη.

Η ομορφιά είναι πολύ σημαντική γι’ αυτά τα σκυλιά ενώ είναι πανέμορφα σκυλιά. Είναι τόσο ευγενικά και καλόψυχα και το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ευχαριστούν το αφεντικό τους. Είναι οικογενειακός σκύλος και μπορεί να κάνει συντροφιά στο παιδί σας χωρίς να φοβάστε πως θα υπάρξει κάποιος κίνδυνος. Πιθανότερο να γλύψουν κάποιον μέχρι θανάτου, παρά να επιτεθούν και παραμένουν σταθεροί. Φέρνουν τα πράγματα που βρίσκουν σκορπισμένα στο σπίτι , είναι υπομονετικά σκυλιά και έχουν φοβερή ιδιοσυγκρασία.

Εάν το αφήσετε μόνο του μπορεί να βαρεθεί ενώ εάν δεν το εκπαιδεύσετε μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτο από τον ενθουσιασμό του. Υπάρχει και η περίπτωση να δραπετεύσει για να ξεφύγει από τη πλήξη. Απαιτεί προσοχή και αγάπη από τους γύρω του. Όλος ο κόσμος του σκύλου αυτού είναι το αφεντικό τους. Δεν πρόκειται να φύγει από δίπλα σας και του αρέσει να παίζει συνεχώς.

Λόγω της υψηλής νοημοσύνης τους κατατάσσονται στα καλύτερα σκυλιά detectives και οδηγούς. Δεν μπορείτε με τίποτα να τον έχετε για φύλακα αφού αγαπά όλους τους ανθρώπους.  Τους αρέσει να τους επαινούν και συνήθως τα υιοθετούν οικογένειες και άτομα με διαφορετικές ανάγκες καθώς τους αρέσει να ικανοποιούν τους πάντες για τα πάντα.

Για να είναι το Λαμπραντόρ σας ευτυχισμένο χαρίστε του την προσοχή που χρειάζεται, την κατάλληλη άσκηση και εκπαίδευση και σαφώς και αρκετό φαγητό!

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 23 Απρίλιος 2010 22:10
 

Pet Awards 2023

Διαφήμιση