.

.

.

.

.

.

.

Ακίτα PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2010 17:24

Γενική εμφάνιση: ρωμαλέος, με συμμετρικές αναλογίες, πειθήνιο χαρακτήρα και πολύ θάρρος. Τέλειος σκύλος φύλακας. Τρίχωμα σκληρό, σε κανονικό μήκος και σε χρώμα μαύρο, λευκό, κόκκινο σκούρο.Κεφάλι: μεγάλο κρανίο με λεπτά χείλη και με ρύγχος μαύρο.
Μάτια: μικρά σε σκούρο καφέ χρώμα. Αυτιά: μικρά και τριγωνικά. Όρθια και κυρτά προς τα εμπρός.
Άκρα: μπροστινά ίσια, γερά και χοντρά με νύχια σκληρά και σκούρα και με τα πίσω πόδια κοντά.Σώμα: ράχη ίσια και επίπεδη με βαθύ θώρακα και με στήθος ανεπτυγμένο με την κοιλιά προς τα μέσα.
Ουρά: χοντρή και γερή, σχηματίζει μια καμπύλη και μπορεί να παίρνει διαφορετικά σχήματα. 

 

Ο Σκύλος Ακίτα

 

Ιδανικός σκύλος φύλακας με ευκινησία , εξυπνάδα και ετοιμότητα. Μπορεί να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες της οικογενειακής ζωής. Διατηρεί πάντα μια σοβαρή όψη και συνδυάζει την καλαισθησία, την ηρεμία, την ετοιμότητα, τον αυθορμητισμό, τον αυτοέλεγχο και την απλότητα.

Έχει έκδηλο χαρακτήρα και ερευνητικό. Καθόλου εκδηλωτικός με τους ξένους, απόμακρος και καχύποπτος. Αγαπάει τους ανθρώπους της οικογένειάς του και είναι πιστός, προστατευτικός και ποτέ ενοχλητικός και αδιάκριτος. Με φυσικό ένστικτο για το οποίο δεν χρειάζεται να εκπαιδευτεί. Δεν είναι υπερκινητικό σκυλί και έτσι δεν χρειάζεται να ασκείται καθώς του αρέσει να περνάει τις ώρες του ήσυχος.

Καλό είναι να τον κοινωνικοποιήσετε από μικρή ηλικία και να τον εκπαιδεύσετε στην υπακοή καθώς είναι πολύ κυριαρχικός και θέλει να κάνει πάντα ό,τι αυτός ζητάει. Εάν θα τον εκπαιδεύσετε, να τον σέβεστε γιατί είναι σημαντικό γι’ αυτόν. Μαθαίνει πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα.

Το μόνο κακό σε αυτόν το σκύλο είναι η επιθετικότητά του απέναντι σε άλλα σκυλιά αυτής της φυλής, γι’ αυτό θα πρέπει να του έχετε λουράκι και να μην τον αφήνετε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 11 Απρίλιος 2010 20:23
 

Pet Awards 2023

Διαφήμιση