Ελεύθερη μεταφορά κατοικιδίων στα ΚΤΕΛ. Υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών! PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2016 12:27

http://www.lovemypet.gr/images/stories/ARTHRA-GIA-KATOIKIDIA/eleytheri-metafora-katoikidion-sta-ktel-ypoxreotika-entos-toy-xoroy-epivatwn/eleytheri-metafora-katoikidion-sta-ktel-ypoxreotika-entos-toy-xoroy-epivatwn.jpg

Μετά τις δεκάδες καταγγελίες από ιδιοκτήτες κατοικίδιων προς τις διευθύνσεις των Κ.Τ.Ε.Λ. και προς τα φιλοζωικά σωματεία για παραβίαση της νομοθεσίας από πολλούς επαγγελματίες οδηγούς που απαγορεύουν στην καμπίνα των επιβατών ζώα συντροφιάς εκδόθηκε νέα εγκύκλιος από τη Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών του Τμήματος Υπεραστικών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Στην εγκύκλιο, που υπογράφει ο Γ. Πατσιαβός διευθυντής της Διεύθυνσης Επιβατικών Μεταφορών του Τμήματος Υπεραστικών Συγκοινωνιών, επισημαίνεται προς όλους τους αρμοδίους ότι η μεταφορά κατοικίδιων ζώων στις αποσκευές όχι μόνο απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά αλλά και επιφέρει και κυρώσεις στους οδηγούς που το προτρέπουν.

Η εγκύκλιος αναφέρει πως απαγορεύεται η μεταφορά ασυνόδευτων ζώων και φυσικά επιτρέπεται οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να συνταξιδεύουν στα Κ.Τ.Ε.Λ. με τα τετράποδα τους μέσα στην καμπίνα των επιβατών, αν τα ζώα έχουν βάρος έως 10 κιλά, μέσα σε ειδικό κουτί (καλάθι) μεταφοράς.


Στην εγκύκλιο επισημαίνεται η υποχρέωση εκ μέρους του Κ.Τ.Ε.Λ. να υπάρχει αναρτημένος κατάλογος με τα δρομολόγια στα οποία επιτρέπεται η μεταφορά ζώων.


Δείτε την εγκύκλιο εδώ


http://www.lovemypet.gr/images/stories/ARTHRA-GIA-KATOIKIDIA/eleytheri-metafora-katoikidion-sta-ktel-ypoxreotika-entos-toy-xoroy-epivatwn/eleytheri-metafora-katoikidion-sta-ktel-ypoxreotika-entos-toy-xoroy-epivatwn2.jpg

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2016 12:44