.

.

.

.

.

.

.

Απάντηση κας Σοφίας PDF Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Συντάχθηκε απο τον/την Κωνσταντάρας Γιάννης   
Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 13:36

Ερώτηση:

καλησπέρα σας. έχω ένα γατί 9 ετών αρσενικό στειρωμένο όχι ράτσας. εκανε εμετό για 2 μέρες. τον πήγα στο κτηνίατρο και του έκανε αντιεμετική ένεση και μας έδωσε και ένα σιρόπι. μας έδωσε και μια ειδική κονσέρβα για να φάει. έφαγε μόνο πολύ λίγο την πρώτη μέρα και μετά άρχιζε και χειροτέρευε, αδυναμία, αφαγία, χωρίς νερό. ο γιατρός μετά την εξέταση αίματος και ούρων μας είπε ότι έχει νεφρική ανεπάρκεια. η εξέταση έδειξε γλυκόζη 239, ουρία αίματος 683 και κρεατινίνη 30.10, κάλιο 9.7 και φώσφορο 19. τον έχει κρατήσει στο ιατρείο για ορό, αντιβίωση και κορτιζόνη. έχει μεγάλη αδυναμία. τι γνώμη έχετε εσείς ότι πρέπει να γίνει

 

Απάντηση:

Κα Σοφία,

και η γλυκόζη σας για νηστικό ζώο δεν μου αρέσει. Ωστόσο πρέπει να αντιμετωπιστεί όσο είναι δυνατόν η νεφρική ανεπάρκεια και μετά αυτή. Οι τιμές πάντως δεν είναι καλές...Αν επιβιώσει, θα είναι ζώο με μεγάλη ανάγκη για φροντίδα με ειδικές τροφές φάρμακα και πιθανόν ορούς. Αν δεν ορθοποδήσει εντός εβδομάδας ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε "άλλες λύσεις".

Κωνσταντάρας Γιάννης



Ερώτηση:

Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ για τη γρήγορη απάντησή σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα μπορούσε να είναι η αιτία της αρρώστιας του, τις 2 σταφιδούλες που έφαγε το προηγούμενο βράδυ βέβαια χωρίς να ξέρω ότι είναι τοξικές για τις γάτες. Θα μπροούσε να ήταν και άρρωστος από πριν και δεν το είχαμε προσέξει. Δεν του έχουμε κάνει εξετάσεις εδώ και πολά χρόνια λόγω ότι δεν είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα υγείας. Σας ευχαριστώ και πάλι.

 

Απάντηση:

Κα Σοφία, δυο σταφιδούλες δεν κάνουν τέτοια ζημιά. 12-22 μπορεί. Αλλά όχι μέσα σε ένα βράδυ. Δεν ανεβάζεις 683 ουρία και 30 κρεατινίνη μέσα σε 12-24 ώρες. Μπορεί όμως να είναι υπεύθυνες για την τιμή της γλυκόζης. Πάντως γνώμη μου είναι ότι η νεφρική ανεπάρκεια δούλευε για καιρό.

 

 

 

 

 

 

Κτηνίατρος ΑΠΘ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017 14:54
 

Pet Awards 2023

Διαφήμιση