Απαντήσεις από Εκπαιδευτή Σκύλων
Απάντηση κας Φρόσως PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2020 16:19

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας. Αρχικά, έχω έναν σκύλο ο οποίος είναι πεκινουά αλλά το έχω πάρει από την φιλοζωϊκή . Είναι ανάμειξη με κάποια άλλη ράτσα την οποία δεν γνωρίζω. Και στο βιβλιάριο πεκινουά έγραφε. Είναι 6 χρονών, γενικά επιθετικός και φοβητσιάρης. Τέλος πάντων, παρατήρησα ότι όταν το γυρίζω σπίτι από την βόλτα μας, δεν θέλει να γυρίσει πίσω. Δεν ανεβαίνει τις σκάλες!!!Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά δεν μπορούμε να τον βγάζουμε συνέχεια έξω για πάρα πολλές ώρες. Κουραζόμαστε και οι ίδιοι. Τις προάλλες, ο πατέρας μου τον ανέβασε πάνω, δεν ήθελε να ανέβει. Τι συμβαίνει; (Από το 2017 τον έχουμε υιοθετήσει και αυτό το είχε κάνει σε σύνολο μέχρι στιγμής το πολύ δυο φορές αλλά τότε όντως τον είχα πάει σύντομη βόλτα γιατί έπρεπε να φύγω).
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.


Απάντηση:

Η κατάσταση που μου περιγράφεται είναι γνώριμη σε πολλούς ιδιοκτήτες που ο σκύλος τους μοιάζει να μη χορταίνει ποτέ τη βόλτα του. Μην ξεχνάμε ότι ο σκύλος από τα πρώτα χρόνια ανήκε σε αγέλες που κινούνταν ελεύθεροι στο περιβάλλον. Αυτά τα κατάλοιπα συνεχίζουν να υπάρχουν στα ένστικτα του σκύλου γι΄αυτό κιόλας οι σκύλοι απολαμβάνουν τις βόλτες τόσο πολύ. Το ιδανικό για το σκύλο είναι να βγαίνει 2-3 φορές την ημέρα βόλτα για 20 λεπτά τουλάχιστον, έτσι ώστε να εκτονώνεται τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Η βόλτα είναι ζωτικής σημασίας για το σκύλο γιατί του δίνει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή και να κοινωνικοποιηθεί με άλλους σκύλους, ανθρώπους, να μυρίσει νέες μυρωδιές και να ζήσει διαφορετικές εικόνες. Οπότε είναι εύκολο να αντιληφθούμε το γιατί δε θέλει να επιστρέφει στο σπίτι. Από εκεί και πέρα, μετά το πέρας της βόλτας, όταν δε θέλει να σας ακολουθήσει στο σπίτι, αποφύγετε απότομες κινήσεις και απλά ενθαρρύνετέ τον να σας ακολουθήσει. Αν εξακολουθεί να μην έρχεται, τραβήξτε ελαφρά το λουρί λέγοντας του έλα και μόλις το κάνει επιβραβεύστε τον. 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2020 16:30
 
Απάντηση κας Αγγελικής PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ddog Trainer - Specialist   
Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2020 15:02

Ερώτηση:

Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων! Πριν μια βδομάδα υιοθέτησα ένα κουτάβι 6 μηνών, την Ρόζα, το οποίο βρέθηκε έξω σε ένα εργοστάσιο. Ήταν παρέα με την αδερφή της την οποία δυστυχώς δεν μπορούσα να κρατήσω διότι έχω κι άλλο σκυλί, 5 ετών, την Λώρη. Τις δυο πρώτες μέρες ήταν παρέα με την Λώρη, αλλά μετά χωρίστηκαν. Τις πρώτες μέρες η Ρόζα έκανε τα κακά της στην αυλή κανονικά, της έχω βάλει εκεί το σπιτάκι της γιατί έχω μεγάλη αυλή και μπορεί να τρέχει και να παίζουμε. Δεν την βγάζω βόλτα καθόλου γιατί ο γιατρός μου είπε να μην το κάνω μέχρι να ολοκληρώσουμε τα εμβόλια. Το βράδυ όμως κοιμάται πάντα μέσα στο δωμάτιο μου και έχω βρει δυο φορές κακά πάνω στο χαλί της κουζίνας. Από την δεύτερη μέρα που την έχω παρατήρησα ότι τρώει τα κακά της, αλλά όχι πάντα. Την ταΐζω περισσότερο όπως μου είπε ο γιατρός γιατί μπορεί να μην της φτάνει η τροφή και μαζεύω πάντα τα κακά πριν προλάβει να τα φάει, αν είμαι σπίτι. Αυτό που με προβληματίζει επίσης είναι ότι ενώ είναι σχεδόν όλη μέρα στην αυλή δεν πάει να κάνει τα κακά της ή κάνει πολύ λίγα ενώ τρώει αρκετά. Δεν την αφήνω πολλές ώρες μόνη της διότι δουλεύω περιστασιακά, οπότε έχουμε χρόνο να παίξουμε κλπ. Δεν ξέρω λοιπόν αν κάνει κακά και τα τρώει ή αν δεν κάνει! Τις δυο φορές που τα έκανε στην κουζίνα ήταν πάρα πολλά και φυσικά δεν τα έφαγε... Πώς να της μάθω ότι μετά το φαγητό πρέπει να κάνει τα κακά της και ειδικά μετά το βραδινό...? Ευχαριστώ και συγγνώμη για τον καταιγισμό...

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη, το πρόβλημά σας είναι σαφώς ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς ιδιοκτήτες κατοικιδίων. Στα νεαρά κουτάβια είναι τρομερά σύνηθες καθώς ακόμα δεν έχουν απόλυτο έλεγχο των συσφικτικών αδένων του οι σκύλοι. Όπως λέω πάντα απαιτείται επιμονή και επιμονή για να λυθεί, οπότε αυτό ακριβώς θα συμβουλεύσω και εσάς. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι μόλις τον πιάνετε -πάντα επ΄αυτοφώρω και ποτέ εκ των υστέρων- είναι να επιπλήττετε τη σκυλίτσα σας με δυνατή σταθερή φωνή λέγοντας "ΜΗ" και να την απομακρύνετε από το σημείο. Έπειτα καθαρίζετε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το σημείο με κάποιο καθαριστικό και με ξύδι στη συνέχεια. Επιπλέον, κυκλοφορούν στην αγορά διάφορα σπρέι που μπορείτε να ψεκάσετε τα εν λόγω σημεία ώστε η μυρωδιά τους να αποτρέψει τη σκυλίτσα να κάνει την ανάγκη της εκεί.  Ακόμη με ένα τακτικό πρόγραμμα διατροφής και εξόδων για βόλτα μπορείτε σιγά σιγά να εδραιώσετε τις ώρες που θα βγαίνει και άρα να κάνει τις ανάγκες της έξω. Τουλάχιστον για 20 λεπτά (από 2-3φορές ημερησίως) θα πρέπει να την βγάζετε βόλτα ώστε να μπορεί να ανακουφίζεται εκτός σπιτιού. Καλό θα ήταν να συνδυάσετε τις εξόδους μετά από το φαγητό και το νερό που θα έχει πιει για να μπορείτε να υπολογίζετε ποιες ώρες θα χρειάζεται τουαλέτα. Το φαγητό του και το νεράκι της αρχικά ως σχέδιο εκπαίδευσης θα το κρατάτε κάπου ψηλά και όταν την ταΐσετε και δώσετε νεράκι μετά από περίπου 15 λεπτά θα την βγάζετε έξω για βόλτα.  Όταν δείτε ότι συνηθίζει, τότε το νεράκι μπορείτε να το αφήνετε κάτω μήπως διψάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Ωστόσο, το φαγητό καλό είναι να μη μένει ποτέ κάτω έκθετο παρά μόνο την ώρα του φαγητού. Όταν θα την βλέπετε να πράττει κατά τον επιθυμητό τρόπο, επιβραβεύστε την όπως ήδη κάνετε. Αν δείτε να επιμένει το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο crate (κλουβί). Αρχικά περιορίζετε το σκύλο σας και τον βγάζετε κάθε 3-4 ώρες. Μόλις τον βγάλετε τον βγάζετε για να κάνει την ανάγκη του οδηγώντας τον ή έξω από το σπίτι ή στην πάνα.  Έπειτα τον αφήνετε 15-30 λεπτά ελεύθερο στο σπίτι και στη συνέχεια τον περιορίζετε στο κλουβί ξανά. Οι σκύλοι είναι καθαρά ζώα οπότε δε θα λερώσουν εκεί που κοιμούνται. Φροντίστε να έχετε φτιάξει το χώρο όσο πιο άνετε μπορείτε με παιχνίδια άνετο κρεβατάκι μέσα στο κλουβί και νεράκι. Αν όλα πάνε καλά και δείτε ότι ο σκύλος ανταποκρίνεται αρχίστε να αυξάνετε το χρόνο που θα τον αφήνετε ελεύθερο μέσα στο σπίτι έως ότου δε χρειάζεστε πια καθόλου το crate. Σας εύχομαι καλή επιτυχία!


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2020 15:24
 
Απάντηση κας Αναστασίας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Κυριακή, 31 Μάρτιος 2019 19:12

Ερώτηση:

Καλησπερα σας. αντιμετωπιζω ενα προβλημα. εχω ενα 10 μηνων θηλυκο σκυλακι διασταυρωση κοκονι με επανιελ.εχει μαθει κανονικα οτι η τουαλετα γινεται εξω απο το σπιτι κ δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο... το προβλημα μου ειναι οτι το σκυλακι εχει δεθει παρα πολυ μαζι μου κ οταν φευγω απο το σπιτι για δουλεια ενεργοποιειται το αγχος αποχωρισμου κ παει πανω στο κρεβατι μου κ ουρει (οχι καθε μερα αλλα τελευταια το εχει κανει συχνα)! να επισημανω οτι δεν μενει μονο του στο σπιτι αλλα με ανθρωπο που το αγαπαει κ την αγαπαει επισης κ ασχολέιται μαζι με το σκυλακι.. δεν το αφηνει δλδ να βαριεται (οσο γινεται αυτο) κ φυσικα την βγαζει τη μικρη εξω για τουαλετα τις ωρες που πρεπει..σαφως κ οταν ειμαι εγω στο σπιτι ειναι υποδειγμα.. δεν κανει τπτ το ασυνηθιστο κ με ακουει πολυ. τι να κανω για να της το σταματησω αυτο??? το αγχος αποχωρισμου μου ειπαν οτι δεν ειναι ευκολο να γινει απο επαγγελματια εκπαιδευτη. σας παρακαλω βοηθηστε με γτ πραγματικα δεν αντεχεται να γυρναω σπιτι κ να βλεπω το στρωμα με ουρα της σκυλιτσας!

 

Απάντηση:

 
Απάντηση κας Κωνσταντίνας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Δευτέρα, 25 Μάρτιος 2019 23:56

Ερώτηση:

Καλημέρα πήρα χτες ενα πομερανιαν 3 μηνών τον εχω 1 μέρα και απο χτες το βραδάκι που τον έφερα έχει κάνει 3 φορές τα κακα του πάνω στο χαλί ενω ολη μέρα στη μητέρα μου έκανε στο μπαλκόνι εχτές ολο το βράδυ για τα τσισα πήγαινε στη πάνα αλλα τα κακα τα έκανε στο χαλι τι να κάνω τωρα που είναι νωρίς να το αλλάξει?

Απάντηση

 
Απάντηση κας Χριστίνας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Δευτέρα, 25 Μάρτιος 2019 23:52

Ερώτηση:

Καλησπέρα σας. Δεν θα σας ενοχλήσω για πολύ. Εχω ενα γαλλικό μπουλντογκ 8 μηνών αρσενικό, τον οποίο είχαμε εκπαιδεύσει για 2 μήνες απο όταν ήταν 5 μηνών ώστε να μην ανεβαίνει σε κρεβάτια, καναπέδες κλπ. Όταν λειπαμε πριν την εκπαίδευση του ανέβαινε όταν ελειπα πάνω σε ένα καναπεδακι που έχω στο δωμάτιο και στο κρεβάτι και έκανε κακά τσισα και στα Δύο!! Εχθές  μετά από 3 μήνες το ξανα έκανε!!Που οφείλεται αυτή η συμπεριφορά ενώ το είχε κοψει; να ξεκινήσω να του κάνω πάλι την ίδια Εκπαίδευση; (περιορισμό με αλυσίδα όταν φεύγω)

Απάντηση

 
Απάντηση κας Τατιάνας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 10:54

Ερώτηση:

Καλημέρα σας,χρειάζομαι την βοήθεια σας διότι βρίσκομαι σε απόγνωση. εχω υιοθετήσει μια σκυλίτσα κοντά 2χρ, στην αρχή που την είχα πάρει στο σπίτι έκανε 2 φορές στα κρυφά την ανάγκη της πάνω σε χαλί,παρολο που την έβγαζα συστηματικά βόλτα.την μαλωσα δεν το ξανάκανε. πέρασε ένας μήνας περίπου, και όπως διαπίστωσα ξανακατουρησε πάνω σε άλλο χαλί δύο φορές, παρολο που την βγάζω βόλτα σταθερές ώρες 3 φορές την ημέρα για μισή ώρα περίπου. δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. παρακαλώ συμβουλευστε με τι μπορώ να κάνω ώστε να μην το ξανακάνει. ευχαριστώ

Απάντηση

Αγαπητή φίλη καλά κάνετε και βγάζετε τη σκυλίτσα σας συστηματικά βόλτα. Ο λόγος που να ουρεί μέσα στο σπίτι μπορεί να ποικίλλει, είτε λόγω κάποιας αλλαγής στη ρουτίνα της, είτε ως αντίδραση, είτε επειδή μπορει το χαλί να έχει κρατήσει την οσμή. Φροντίστε να πλύνετε καλά το χαλί, ή να το αντικαταστήσετε ώστε να μην κρατά έστω και λίγο την οσμή από τα πρηγούμενα ούρα της. Από εκεί και πέρα , όπως έχουμε ξαναπεί όποτε την πιάνετε επ΄αυτοφώρω επιπλήττετέ την και φυσικά συνεχίστε να τηρείτε πρόγραμμα βόλτας της καθημερινά. Ελπίζω να τα πάτε καλά.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 10:58
 
Απάντηση κου Θανάση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog Trainer - Specialist   
Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2019 21:52

Ερώτηση:

Είναι κουτάβι γερμανικό ποιμενικό 3 μηνών τον έχω απο πολύ μικρό σχεδόν 1.5 μηνών είναι αρκετά έξυπνος και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά συνεργάσιμος..πάντα όταν φεύγουμε από το σπίτι είτε εγώ είτε η γυναίκα μου κατουράει πίσω πο την πόρτα και τώρα τελευταία κατουράει και δίπλα στο φαγητό του ενώ είμαστε μέσα στο σπίτι..τρώει τα κακα του ενώ του έχουμε πάρει ασβέστιο από τον γιατρό μας,επισης κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει ν ξέρετε είναι ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του εμβολίου για να βγει έξω ο σκύλος μας!!ευχαριστω εκ των προτερων

Απάντηση

 
Απάντηση κας Λουίζας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Dog - Trainer Specialist   
Κυριακή, 24 Φεβρουάριος 2019 23:30

Ερώτηση:

Γεια σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση!! Έχω ένα σκυλάκι μικρόσωμο κανίς με μαλτεζ και είναι 1μιση έτους όταν την βγάζω βόλτα δεν είναι καθόλου κοινωνική με τα υπόλοιπα σκυλάκια κουνάει ασταμάτητα την ουρά της τα πλησιάζει για να τα μυρίζει γαβγίζοντας και μετά συνεχίζει ασταμάτητα το γαύγισμα το ίδιο κάνει και στην φίλη μας που έχει σκυλάκι και την μυρίζει όποτε έρχεται σπίτι επίσκεψη(χωρίς το σκυλάκι της) με το που Πάει να κουνηθεί της γαβγίζει και της ορμάει και όταν πάει να μας ακουμπήσει κατευθείαν της ορμάει να την δαγκώσει!! Επίσης όταν βλέπουμε τηλεόραση και υπάρχει κάποιο ζωάκι αρχίζει και γαυγίζει προς την τηλεόραση μανιωδώς!!! Τι θα μπορούσα να κάνω για να σταματήσει να το κάνει αυτό γιατί μας φέρνει σε δύσκολη θέση και την φοβούνται μέχρι και τα μεγαλόσωμα σκυλιά!!και γενικά δεν μπορώ να την παω σε πλατείες με αλλά σκυλάκια να παίξουν!! Και γενικά κάνει πολλές χαρές στους ανθρώπους αλλά όταν κάποιος έχει κατοικίδιο του κάνει χαρές τον μυρίζει και μετά του γαβγίζει συνέχεια κουνώντας την ουρά του!!

Απάντηση

Αγαπητή μας φίλη, αντιμετωπίζετε ένα συνηθισμένο φαινόμενο συμπεριφοράς ενός σκύλου που γαυγίζει σε άλλους σκύλους γενικά. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε μαθαίνοντάς του την εντολή "σιωπή"/"ησυχία". Για να τον διδάξετε την εντολή αυτή πρέπει αρχικά να του αποσπάσετε την προσοχή από την "πηγή" που του προκαλεί το γαύγισμα, όπως προσφωνώντας τον ή με ένα κουτί γεμάτο νομίσματα ή με τα κλειδιά σας και όταν έχετε την προσοχή του πείτε του "σιωπή"/"ησυχία" με αποφασιστικότητα.  Όταν ο σκύλος σας σταματήσει να γαβγίζει, επικροτήστε και ανταμείψτε τον με μια λαχταριστή λιχουδιά. Ποτέ μη φωνάζετε όταν θέλετε να σταματήσει, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος και να υπονομεύσει ό,τι έχει μάθει μέχρι τότε. Επίσης, μπορείτε εύκολα να τον μπερδέψετε εάν πιστεύει ότι και εσείς γαβγίζετε επίσης. Οι φωνές το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν τη συνήθεια του γαβγίσματος. Μόλις ο σκύλος μετά από καιρό καταφέρει να υπακούει στην εντολή αυτή θα μπορείτε να τον πηγαίνετε επί τούτου σε μέρη που συχνάζουν και άλλα σκυλιά ώστε σιγά σιγά να τα συνηθίσει. Εάν γαυγίσει εφαρμόστε την εντολή "σιωπή/ησυχία".  Επιπλέον, η άσκηση στους σκύλους είναι πολύ σημαντική για να σταματήσουν τα σκυλιά το υπερβολκό το γαύγισμα.Πολλοι σκύλοι γαυγιζουν όταν βαριουνται, ενώ ένας σκύλος που έχει εκτονωθεί είναι ένας καλά συμπεριφερόμενος σκύλος.Ο μέσος σκύλος χρειάζεται περίπου 30-45 λεπτά άσκησης μέσα στην ημέρα. Ακόμη και στο σπίτι εφοδιαστείτε με κόκαλα και παιχνίδια, τα οποία κρατούν και αυτά με τη σειρά τους το σκύλο σας απασχολημένο. Όπως και η άσκηση,έτσι τα κόκκαλα και τα παιχνίδια βοηθούν το σκυλί σας να εκτονωθεί. Κρατώντας σκύλους διανοητικά και σωματικά διεγερμένους όσο πιο συχνά γίνεται, θα βοηθηθουν ωστε να σταματήσουν να γαβγίζουν. Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2019 17:31
 
Απάντηση κου Ρόντα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την manikhs   
Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2019 09:16

Ερώτηση:

Καλησπερα σας εχω ένα σκυλο επιθετικό όταν παιζομε. Επιτίθεται με δόντια κάποιες φορές ή γριλιζει. Το μπορώ να κάνω; επιπλέον πάει και ουτε σε όλες τις γωνίες των καναπεδων. Πείτε μου μιαν λυση. Ρόντα

Απάντηση

Αγαπητή φίλη,

η επιθετικότητα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αντιμετωπιστεί. Ξεκινήστε να προσπαθείτε να κάνετε το σκύλο σας να μη στρεσάρεται και να μην τον φέρνετε αντιμέτωπο με καταστάσεις άγχους. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού εάν αγριέψει τότε αποσπάστε του την προσοχή με κάποια λιχουδιά ή παιχνίδι. Αν ο σκύλος σας γίνει επιθετικός τότε στρέφετε την προσοχή του σκύλου σε αυτά που είπαμε παραπάνω αλλιώς αν επιμένει και δεν μπορείτε με τίποτα να του αποσπάσετε την προσοχή, σταματάτε όμτι κάνετε και λέτε με έντονη φωνή "ΜΗ" . Μην κάνετε κινήσεις πουφοβίζουν το σκύλο διότι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να επιδεινωθεί η κατάσταση. Όσον αφορά την ούρηση καλό είναι μόνο όταν τον πιάνετε επ΄αυτοφώρω να τον επιπλήττετε λέγοντας πάλι με έντονη φωνή "ΜΗ" και να τον οδηγείτε σε κάποιο σημείο με πάνα. Να θυμάστε τον βγάζετε 2-3 φορές την ημέρα για τουλάχιστον 20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο και θα κάνει την ανάγκη του και δε θα έχετε προβλήματα στο σπίτι και ενδεχομένως να εκτονώνει έξω την περισσοευούμενη ενέργειά του. Σε κάθε περίπτωση μην τον τρομάζετε και μην δημιουργείτε καταστάσεις άγχους. Στόχος σας είναι να ηρεμήσει και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2019 11:32
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL