ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 19 Ιούλιος 2009 10:13

 

 

Αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζω στη νέα αυτή προσπάθεια για την καλύτερη ενημέρωσή σας, για ότι αφορά τους μικρούς σας συντρόφους. Εύχομαι μέσα από αυτήν την διαδικτυακή πύλη, να βρίσκετε απαντήσεις στις απορίες σας και να ενημερώνεστε για όποιο θέμα σας απασχολεί.

Ένα από τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, αυτή την εποχή, είναι «οι διακοπές μας». Για όσους έχουν το δικό τους εξοχικό δεν τίθεται πρόβλημα. Όσοι θα επισκεφθούν τα πατρογονικά εδάφη για λίγο ή πολύ, πιθανώς να υπάρχουν καλές συνθήκες για τους μικρούς μας φίλους. Για όσους κλείσουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο, πανσιόν ή κάποιο κατάλυμα χρειάζεται καλή προετοιμασία. Καλό θα ήταν, πριν κλείσετε δωμάτιο,  να ρωτήσετε αν το ξενοδοχείο δέχεται ζώα και στην περίπτωση που το ζώο σας είναι μεγαλόσωμης ράτσας, να το διευκρινίσετε σαφώς. Στο site μας μπορείτε να δείτε μερικές προτάσεις που θα σας διευκολύνουν. Αν έχετε αποφασίσει να μην πάρετε μαζί σας το κατοικίδιο  σας, ρωτήστε τους φίλους σας…(έμπειρος με κατοικίδια), αν είναι διατεθειμένοι να το φιλοξενήσουν κατά το διάστημα της απουσίας σας. Αν πάλι  δεν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος, η καλύτερη λύση είναι οι πανσιόν κατοικίδιων, για τις οποίες θα βρείτε πληροφορίες στο site. Μην ξεχνάτε και εδώ να κάνετε κρατήσεις εγκαίρως καθόσον είμαστε σε περίοδο μεγάλης ζήτησης.

Θα χρειαστεί να συνοδεύουν το μικρό μας φίλο το βιβλιάριο εμβολιασμών, οπωσδήποτε πρόσφατη εξωτερική αποπαρασίτωση (αμπούλα, κολάρο, σπρέι…) και μια καλή ευκρινή ταυτότητα ανεξαρτήτως του μικροτσίπ. Εάν πρόκειται για σκύλο, καλό θα ήταν να έχει κάνει και το εμβόλιο (bortetella bronchiseptica-pneumodog). Επισκεφθείτε  νωρίτερα το χώρο ενδιαίτησης του μικρού σας φίλου και ζητήστε να σας δείξουν τους χώρους περιπάτου, διαμονής (στέγαση, αερισμός…). Γι’ αυτούς που θα ταξιδέψουν με καράβι, υποχρεωτικό το αντιλυσσικό εμβόλιο οπότε πάντα έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του ζώου, φίμωτρο (και ας είναι αχρείαστο), λουρί οδηγού. Σε ορισμένα πλοία τα σκυλιά μπαίνουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε αλλά πάλι επιτρέπεται στο κατάστρωμα με επιτήρηση του ιδιοκτήτου. Πριν κλείσετε εισιτήρια επικοινωνήστε με την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Οι γατούλες οπωσδήποτε σε κλουβάκι μεταφοράς. Για ανήσυχα ζώα υπάρχει ειδικό χάπι ταξιδιού, που καλύπτει και την περίπτωση της ναυτίας. Συμβουλευτείτε  το γιατρό σας για την δοσολογία και αν είναι κατάλληλο  για το δικό σας ζωάκι.

Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές!

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 10:48