.

.

.

.

.

.

.

Ιερή Γάτα της Βιρμανίας PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 18 Απρίλιος 2010 17:25

Ιερή γάτα της Βιρμανίας

 Γάντια: (λευκά ποδαράκια) τα γάντια των μπροστινών ποδιών πρέπει να είναι ίδια και συμμετρικά μπροστά και πίσω. Πρέπει να είναι κάτασπρα και να μην ξεπερνούν τα δάκτυλα. Πόδια:  μεγάλα και στρογγυά, τα «γάντια» στο πίσω μέτος του πέλματος πρέπει να έχουν σχήμα Λ
 Μάτια: στρογγυλά, μεγάλα και με έντονο γαλάζιο χρώμα.Αυτιά:  πλατιά στη βάση και ψηλά.
Ουρά: μέτριου μήκους και σε σωστή αναλογία με το σώμα.Τρίχωμα: ημίμακρυ και με μεταξένια υφή.
 

 

Υπάρχουν διάφορες φήμες για την επικράτηση της συγκεριμένης γάτας. Μια εικασία είναι πως γεννήθηκαν στη Γαλλία μετά από προσεκτική επιλογή και διασταυρώσεις ανάμεσα σε σιαμέζες και άλλες μακρύτριχες γάτες. Ονομάστηκε ιερή Βιρμανίας στη δεκαετία του 1950 για να διακρίνεται και να μη συγχέεται με τη βιρμανική. Αναγνωρίστηκε επίσημα το 1925 στη Γαλλία, το 1966 στη Μεγάλη Βρετανία και το 1967 στις ΗΠΑ.

Το τρίχωμα της είναι μεταξένιο και έχει μακρύ υποτρίχωμα το οποίο δεν δημιουργεί εύκολα κόμπους. Αύτο διευκολύνει τη φροντίδα της αφού 2 βουρτσίσματα την εβδομάδα είναι ότι πρέπει για να είναι τατοποιημένη και καθαρή. Φυσικά χρειάζεται και τακτικό πλύσιμο για να διατηρείτε καθαρό το τρίχωμα και για να μην έχετε κιτρίνισμα των «γαντιών». Τα μάτια της σπανίως παρουσιάζουν δάκρυα και εκκρίσεις.

Είναι μεγάλη γάτα με καλό χαρακτήρα, ήσυχη, ήρεμη, ισορροπημένη και πολύ τρυφερή. Μπορεί να συνδεθεί με ιδιαίτερο τρόπο με τον άνθρωπο και χαρίζει απλόχερα την συντροφία της σε ηλικιωμένους, παιδιά και σε όποιονδήποτε ζει στο ίδιο σπίτι μαζί της. Καθόλου επιθετική γάτα, παίζει με τα παιδιά, δεν εμπλέκεται σε καβγάδες και δύσκολα θα την δείτε να βγάζει τα νύχια της.

Ζευγαρώματα με άλλες φυλές δεν επιτρέπονται. Τα πίο αναγνωρισμένα χρώματα είναι οι χρωματιστές άκρες σε συνδυασμό με το λευκό, οι μονόχρωμες, οι ταρταρούγα και οι ραβδωτές. Το σπάνιο αυτής της γάτας είναι πως το τρίχωμα της έχει την τάση να σκουραίνει με τα χρόνια.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 18 Απρίλιος 2010 17:52
 

Pet Awards 2023

Διαφήμιση