.

.

.

.

.

.

.

Σομαλίας PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 18 Απρίλιος 2010 17:38

Σομαλίας

 

 

 Σώμα: μέτριου μήκους με γερούς και δυνατούς μυς Μύτη: με μαύρη μπορντούρα.
 Μάτια: αμυγδαλωτά, μεγάλα, λαμπερά και εκφραστικά. Τα βλέφαρα μοιάζουν «βαμμένα» με μια μάυρη γραμμή. Αυτιά:  μεγάλα, προς τα μπρος και λίγο μυτερά.
Πόδια: λυγερά, μακριά, με γερούς μυς και με οβάλ πέλματα.Τρίχωμα: με διπλή τρίχα, πολύ λεπτή υφή και μαλακό στην αφή.
 

 

Η φυλή αυτή κατάγεται από τις ΗΠΑ και όχι από την Σομαλία όπως δηλώνει και το όνομα της. Στα τέλη της δεκατίας του 1960 έγινε αποδεκτό αυτό το είδος και άρχισε η διάδοση και η αναγνώριση της φυλής.

Χαρακτηριστικό της φυλής αυτής είναι το χρώμα του τριχώματος που διακρίνεται από το λεγόμενο τίκινγκ – χωρίζεται σε λωρίδες διαφορετικών αποχρώσεων με σκούρα άκρη. Σε όσες περισσότερες λωρίδες είναι χωρισμένη μια τρίχα τόσο περισσότερο εκτιμάται. Αυτή η γάτα αναπτύσσεται σε πολύ αργούς ρυθμούς. Το οριστικό χρώμα που θα πάρει η γάτα σας θα εμφανιστεί μετά ή γύρω στο 2ο έτος.

Χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα για να διατηρείται μεταξένιο και απαλό το τρίχωμα της. Έχει εξαιρετικό χαρακτήρα, είναι ζωηρή και ορμητική αλλά αγαπάει και τη συντροφιά του ανθρώπου. Δένεται με το αφεντικό της και είναι τρυφερή μαζί του. Εξωστρεφής, γεμάτη ζωή, υπερκινητική, απρόβλεπτη, κοινωνική, διακριτική, με απαιτήσεις για τις ανάγκες της. Έχει πολύ γλυκιά φωνούλα και όταν βρίσκεται σε οίστρο οι φωνές της είναι χαμηλές και συγκρατημένες. Την αγαπάνε πολύ τα παιδιά αφού έχει συνεχώς όρεξη για παιχνίδια. Πολύ κομψή, δυναμική και κεφάτη γάτα για συντροφιά.

Μπορεί να ζευγαρώσει και με τη γάτα Αβησσυνίας. Το πιο αναγνωρισμένο χρώμα είναι το κοκκινωπό και το μπλε. Υπάρχει και σε σοκολατί, μωβ, κανελί, ασημί, κρεμ και πυρόξανθη.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 18 Απρίλιος 2010 17:58
 

Pet Awards 2023

Διαφήμιση