Βεγγάλης PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 11:26

Βεγγάλης

 

 Πέλματα: μεγάλα και στρογγυλά.Τρίχωμα: πυκνό, γυαλιστερό και εντυπωσιακά λείο.
 Μάτια: μεγάλα και ελαφρώς αμυγδαλωτά.Αυτιά:  μεσαία – μικρά, φαρδιά στη βάση.
Στίγματα: πρέπει να είναι αρμονικά κατανεμημένα σε όλο το σώμα.Ουρά: μέτριου μήκους, παχιά και με στρογγυλή άκρη.
 

Η μοναδική φυλή γάτας που έχει αίμα άγριου ζώου. Ενώ φαίνεται άγρια, λόγω του πιτσιλωτού τριχώματος, είναι από τα πιο ήπια κατοικίδια. Αναγνωρίστηκε επίσημα το 1991 και ονομάστηκε γάτα της Βεγγάλης για να τονωθεί η εξωτικής της προέλευση.

Έχει τουλάχιστον 10% αίμα της Felis bengalensis. Είναι μια γάτα ήπια και ήρεμη, ιδανική για το σπίτι. Επειδή οι γάτες 1ης και 2ης γενιάς διατηρούν μια άγρια φύση, για να γίνουν πιο ήπιες πρέπει να αποχωριστούν από τη μητέρα τους μόλις γεννηθούν και να τις θηλάσουν κατοικίδιες γάτες. Αυτή η συμβίωση και εκπαίδευση με τις κατοικίδιες γάτες, κάνουν τις γάτες Βεγγάλης κατάλληλες για τη ζωή στο σπίτι.

Έχουν κοντό τρίχωμα, λείο, μεταξένιο και κολλημένο στο σώμα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση.

Της αρέσει η συντροφιά του ανθρώπου τόσο πολύ που θέλει να έχει την αποκλειστικότητα και δεν ανέχεται να ζει με άλλα ζώα. Έχει ανάγκη να ζει άνετα, να παίζει, να τρέχει και να κινείται ελεύθερα.

Τα πιο αναγνωρισμένα χρώματα είναι το  καφέ ραβδωτό και το λεοπαρδαλέ του χιονιού με κηλίδες καφεκόκκινου χρώματος και στα 2. Ενώ σαν σχέδια αναγωρίζονται το σχέδιο «με ρόδακες» και το σχέδιο μαρμάρου. Προτιμότερο είναι οι κηλίδες να είναι οριζόντια τοποθετημένες και όχι κάθετες όπως είναι στις άλλες γάτες.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2010 11:39