.

.

.

.

.

.

.

Αλσατικό ή Γερμανικό Λυκόσκυλο PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2010 17:12

 

Γενική εμφάνιση: αρμονικές αναλογίες στο σώμα, μακρουλό, με γερό σκελετό. Έχει αντοχή, ταχύτητα, ευλυγισία και με έκφραση που δείχνει προσοχή, ζωτικότητα, πιστότητα.Κεφάλι: μακρόστενο με μια υπεροχή που δείχνει την δύναμη που έχει ο σκύλος και τη περηφάνεια του.
Μάτια: αμυγδαλωτό σχήμα, σε χρώματα συνήθως όπως και το τρίχωμα, χωρις να προεξέχουν.Αυτιά: μέτριου μεγέθους, λίγο φαρδιά, όρθια για να φανερώνουν διαρκή ετοιμότητα.
Λαιμός: μακρύς, ισχυρός και μυώδης.Σώμα: ισχυρό και ευκίνητο
Ουρά: κατεβαίνει με μια καμπύλη που τονίζει την ήδη κομψή και αρμονική γραμμήΆκρα: σταθερά με βάδισμα ήρεμο τόσο ώστε να δείχνει πως γλιστρά στο έδαφος.

 

Το Αλσατικό ή Γερμανικό Λυκόσκυλο

Είναι το αυθεντικό λυκόσκυλο και ουσιαστικά αποτελεί μίξη ανάμεσα σε τρεις διαφορετικούς τύπους γερμανικών ποιμενικών του 19ου αιώνα:  του ποιμενικού της Θουριγγίας, του ποιμενικού της νότιας φυλής και του ποιμενικού της βόρειας φυλής. Αυτό επηρέασε την τελική διαμόρφωση του σημερινού λυκόσκυλου.

Το είδος αυτό σκύλου έχει βάρος από 34 μέχρι 39kg και η διάρκεια ζωής του κυμαίνεται στα 10-12 χρόνια.

Είναι πολύ έξυπνος σκύλος και μπορεί να εκπαιδευτεί για να εκτελεί εργασίες. Πολύ αφοσιωμένος στο αφεντικό του και αγαπάει τη συντροφιά. Η νοημοσύνη του βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αστυνομία, σαν οδηγός τυφλών, σαν φύλακας και σε διάφορες εργασίες παροχής βοήθειας. Πολλές φορές έχουμε δει τέτοιους σκύλους να βοηθάνε, ακόμα και να σώζουν ζωές ανθρώπων.

Προσαρμόζονται σε όλους τους τόπους διαμονής. Έχουν ευλυγισία σε σχέση με το βάρος τους αλλά και οξυδέρκεια. Διαθέτει ταχύτητα χτυπημάτων μαζί με σταυρωτά δόντια, ενώ έχει πολύ καλή σχέση με τα παιδιά και μπορεί να ζήσει άνετα σε μια οικογένεια

Πιστός σκύλος, παρατηρητικός ιδιαίτερα, πολύ ειλικρινής και έξυπνος.Θεωρείται σκύλος μεσαίου, μεγάλου μεγέθους και αποτελεί σίγουρα έναν δυνατό και υπολογίσιμο αντίπαλο.

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 11 Απρίλιος 2010 20:26
 

Pet Awards 2023

Διαφήμιση